Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “survivin'”

©CPU – Chris Stessens

Bastille en België zijn twee handen op één buik. Met hun debuutplaat Bad Blood onder de arm begonnen de jongens aan hun veroveringstocht en al snel gingen de zalen exponentieel groeien. Ondertussen zijn we al twee albums verder en kleurden Dan Smith en co al meermaals de bovenkant van heel wat festivalaffiches. De hits bleven ook maar komen. Van “Pompeii” tot “Joy“, van “Happier” (met Marshmello) tot “WHAT YOU GONNA DO???” enkele weken geleden. Het was een lockdownmirakel, zei Smith toen, want niemand minder dan Blur-gitarist Graham Coxon mocht meewerken aan het nummer. De frontman zei toen dat er geen onmiddellijke plannen waren voor een nieuw album, maar nu er op korte tijd alweer een nieuwe single uitkomt, durven we die uitspraak in twijfel te trekken.

Het splinternieuwe “survivin'” heeft niet zoveel om het lijf. Een donkere baslijn en wat lichte elektronische touches op de achtergrond houden het nummer samen, terwijl Dan voor een leuke vibe zorgt. Nadat het nummer een beetje verder is gekabbeld, doet een saxofoon zijn intrede, maar ook die rol wordt redelijk minimaal gehouden. Hoewel er dus niet zoveel memorabels gebeurt, blijft de single wel hangen. De schuldige daarvan is de catchy en vooral hoopgevende tekst; het ‘wat er ook gebeurt, je overleeft het wel’-sentiment is naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een knipoog naar de coronacrisis. “survivin'” klinkt op het eerste gehoor minder interessant dan “WHAT YOU GONNA DO???”, maar heeft ook zeker zijn charmes.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 september 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief