Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “WHAT YOU GONNA DO???” (feat. Graham Coxon)

©CPU – Chris Stessens

Bastille mag zich zonder enige twijfel een huisband noemen in ons land. Onze liefde voor Dan Smith en co is in elk geval wederzijds. Dat komt doordat de Britten al sinds hun begindagen mooie speelkansen krijgen hier in de Lage Landen. Sindsdien was de enige weg die naar de top. Hun debuutplaat Bad Blood was een regelrecht schot in de roos en met Wild World en Doom Days vermenigvuldigde het aantal hits zich zienderogen. De grootste podia van ons land zijn dus geen onbekend terrein meer voor het viertal en om aan die populariteit tegemoet te komen, moeten Dan en zijn band zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Een jaartje na hun ietwat donkerdere laatste plaat is Bastille met “WHAT YOU GONNA DO???” dus alweer een nieuwe weg ingeslagen en dat klinkt op z’n minst verfrissend. 

Een grote factor in die verfrissende sound is Graham Coxon. De man staat bekend als mede-oprichter van Blur en wordt gezien als een van de beste gitaristen van zijn generatie. Nu horen we je al denken: ‘Bastille en gitaren, hoe zou dat moeten klinken?’. Wel, verrassend goed! Zo goed zelfs dat we Bastille bijna niet meer herkennen. De indiegitaren vliegen ons al vanaf de eerste seconde om de oren en de jongens klinken furieuzer dan ooit. Dat hoge tempo valt even later wel weg als Dan zijn stem even in de kijker speelt, maar daarna is het weer volle bak. “WHAT YOU GONNA DO???” klinkt heel bombastisch en daardoor is het nummer voorbij voor je het weet. Bastille met gitaren klinkt eigenlijk perfect zoals je dat zou verwachten. Dan Smith noemt dit de start van een nieuw hoofdstuk waarvan hij niet kon wachten om eraan te beginnen. Het klinkt in elk geval veelbelovend. 

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "No Bad Days"

Het lijkt erop dan Dan Smith heel positief in het leven staat dezer dagen. De nieuwste single van Bastille kreeg dan ook…
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - “Thelma + Louise”

Dat de mannen van Bastille fan zijn van ietwat conceptuele albums werd afgelopen week nog maar eens duidelijk. Nadat ze met Wild World de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.