Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments – “Empathy”

En of Moments klaar is voor Groezrock! Helaas is Groezrock tegenwoordig niet meer klaar voor Moments. Het vijftal staat evenwel klaar om de beperkte wereld van beukende, maar melodische hardcore te veroveren. We gooien niet graag met superlatieven, maar volgens ons hebben we hier te maken met een wereldgroep in wording, althans binnen dit genre. De derde single voor hun nakende tweede album zet dit gevoel enkel kracht bij.

Hoe je het namelijk ook draait of keert: als Moments een andere geboorteplaats had gekend dan het Kempische Tessenderlo, dan waren ze al lang een grootheid geweest. Hun muziek gaat rechtdoor en is snoeihard, maar tegelijk ook melodieus. De strofe laat wel wat tijd voor breakdowns, maar wordt wordt plaats geruimd voor hun sterke gevoel voor melodie. Dit wordt goed gecombineerd met de hardheid die dan ook nog eens in laagjes op je afkomt. Ook “Empathy” wijkt daar geen seconde van af. Het nummer is met momenten zelfs iets minder toegankelijk dan de vorige twee singles, waaronder het goed ontvangen “Nemesis“. Het is duidelijk dat het werk van de groep niet zomaar te pruimen valt door het doorsnee publiek.

Moments is een exponentieel muzikaal geval van Groezrock: hard, melodieus en van de Kempen. Dat dat festival verloren is, wil niet zeggen dat Moments verloren is. Integendeel, want de band is zoveel meer en gaat verder dan de Kempische zandgronden. Er komt binnenkort een plaat aan, en we raden aan om die als de bliksem te bestellen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Daði Freyr, Bizkit Park en acht andere nieuwe namen voor Pukkelpop 2022!

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws voor Pukkelpop. Het slechte nieuws is dat er weer heel wat bands verstek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments – “I, Alone”

Heel even dachten we dat deze Limburgse hardcore- en metalband zich een cover van Live zou aanmeten, maar na twee noten werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.