Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Pendulum – “Driver” & “Nothing For Free”

Een van de meest populaire drum and bass acts uit de wereld is na meer dan tien jaar terug met gloednieuwe muziek. Toch lijkt het wel alsof het drietal nooit volledig weg is geweest, want je kon de groep elk jaar wel op een festival bij ons in de buurt spotten, voornamelijk met een dj-set waarbij enkel El Hornet present tekende. De andere twee leden focusten in de tien jaar namelijk vooral op werk met EDM act Knife Party, maar nu is de band weer volledig samen en klaar voor nieuwe muziek. Deze ochtend loste de groep met “Driver” alvast een eerste voorsmaakje van een hele portie nieuwe muziek. Vanavond komt daar met “Nothing For Free” een tweede bij.

“Driver” is alvast een drum and bass nummer volgens het boekje. Het begint met een vocal die ‘we are back’ schreeuwt, waarachter we een bas voelen opbouwen naar een enorme drop. Eens die er komt, kan er niet anders dan wild in het rond gedanst worden. Pendulum weet waar ze goed in zijn, en brengt dan ook al die zaken op een vettig, stevig nummer dat geen gas terugneemt. Met zijn drieënhalve minuut weet het ook kort genoeg te zijn om de intensiteit te behouden en met hier en daar een iets stillere synth, die terug dreigend opbouwt naar de explosie, weet je wat je te wachten staat.

“Nothing For Free” is een nummer met meer vocals geworden en bijgevolg ook iets commerciëler. Hier is de beat iets minder strak en ligt er meer nadruk op een aanstekelijk geheel. Iets voor de radio dus, terwijl we de eerste veel liever op de dansvloer zien passeren. Voor ieder wat wils dus, benieuwd wat de toekomst brengt!

Instagram / Website / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief