Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brye – “LEMONS” (feat. Cavetown)

De muziekwereld wordt tegenwoordig meer dan ooit gedomineerd door nieuw, jong geweld. De grote dader daarvan is de immens populaire app TikTok, waarop dagelijks tientallen nummers viraal gaan. Zo kwam ook de Amerikaanse Brye de afgelopen maanden in de spotlights te staan. Ze is nog maar zeventien jaar jong, maar is al een tijdje nummers aan het schrijven. Toen enkele maanden geleden een demo van “LEMONS” viraal ging, besloot de Amerikaanse dan maar om het als echte single uit te brengen. Ze deed dat natuurlijk niet alleen, want op een nummer over citroenen kan ‘Lemon Boy’ Cavetown toch niet ontbreken. Twee tieneridolen op één nummer? Dat kan niet anders dan een hit worden.

Net zoals op TikTok heeft “LEMONS” nog steeds niet veel om het lijf. Een zachte, dromerige sample speelt gedurende het hele nummer op de achtergrond, terwijl Brye je met haar zoete stem inpakt. In de refreinen zoekt ze de bovenkant van de toonladder op. Even later vergezeld Robbie haar met zijn zwaardere stem, terwijl er op de achtergrond wat elektronica weerklinkt. De wisselwerking tussen de twee pakt goed uit, maar over het algemeen missen we wat variatie. Tekstueel raakt het nummer natuurlijk wel een gevoelige snaar, aangezien “LEMONS” gaat over pesten. Er wordt soms misschien een beetje neerbuigend gedaan over apps als TikTok, maar zo zie je maar dat ook relevante dingen populair zijn. Zo populair zelfs, dat de single op nog geen twee dagen tijd al meer dan tienduizend streams op Spotify en meer dan dertigduizend views op YouTube heeft verzameld.

Brye komt vooralsnog niet naar ons land, maar wie Cavetown aan het werk wil zien heeft meer geluk. Robbie staat op zaterdag 3 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

https://soundcloud.com/brye-music/lemons-cavetown-remix

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "1994"

Ken je dat gevoel dat je zoveel te doen hebt, dat je werkelijk nooit klaar geraakt? Wel, dan raden we je aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.