Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brye – “LEMONS” (feat. Cavetown)

De muziekwereld wordt tegenwoordig meer dan ooit gedomineerd door nieuw, jong geweld. De grote dader daarvan is de immens populaire app TikTok, waarop dagelijks tientallen nummers viraal gaan. Zo kwam ook de Amerikaanse Brye de afgelopen maanden in de spotlights te staan. Ze is nog maar zeventien jaar jong, maar is al een tijdje nummers aan het schrijven. Toen enkele maanden geleden een demo van “LEMONS” viraal ging, besloot de Amerikaanse dan maar om het als echte single uit te brengen. Ze deed dat natuurlijk niet alleen, want op een nummer over citroenen kan ‘Lemon Boy’ Cavetown toch niet ontbreken. Twee tieneridolen op één nummer? Dat kan niet anders dan een hit worden.

Net zoals op TikTok heeft “LEMONS” nog steeds niet veel om het lijf. Een zachte, dromerige sample speelt gedurende het hele nummer op de achtergrond, terwijl Brye je met haar zoete stem inpakt. In de refreinen zoekt ze de bovenkant van de toonladder op. Even later vergezeld Robbie haar met zijn zwaardere stem, terwijl er op de achtergrond wat elektronica weerklinkt. De wisselwerking tussen de twee pakt goed uit, maar over het algemeen missen we wat variatie. Tekstueel raakt het nummer natuurlijk wel een gevoelige snaar, aangezien “LEMONS” gaat over pesten. Er wordt soms misschien een beetje neerbuigend gedaan over apps als TikTok, maar zo zie je maar dat ook relevante dingen populair zijn. Zo populair zelfs, dat de single op nog geen twee dagen tijd al meer dan tienduizend streams op Spotify en meer dan dertigduizend views op YouTube heeft verzameld.

Brye komt vooralsnog niet naar ons land, maar wie Cavetown aan het werk wil zien heeft meer geluk. Robbie staat op zaterdag 3 juli op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 september 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief