Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle EIS (Everything Is Sex) – “Break the Line”

Highly Suspect-frontman Johnny Stevens heeft het niet altijd even gemakkelijk te verduren gehad. Een depressie, drank- en drugsproblematiek zijn ondertussen gelukkig verleden tijd en met de nieuwe energie ging het MCID-opperhoofd aan de slag. Hij startte een nieuw label FRKST met onder meer Strange Bones en Calva Louise op het rooster, verdiepte zich in het creëren van kunst en startte samen met de Highly Supsect-roadies een nieuwe band genaamd EIS (afkorting voor Everything Is Sex). Met EIS blijft Stevens in hetzelfde vaarwater schipperen als met Highly Suspect en dat is natuurlijk spek voor de bek voor de fans van de Amerikaanse rockband. De band koos ervoor om volledig onafhankelijk te werken en gewoon de muziek te maken die ze zelf goed vinden. Met debuutsingle “Break The Line” kunnen ze voorlopig hun potentieel niet helemaal waarmaken.

Tijdens de afgelopen tour van Highly Suspect konden de fans voor het eerst kennismaken met het nieuwe project van Johnny Stevens en dat viel duidelijk in de smaak. De explosiviteit en de hardere gitaren zorgden voor snelle kloppende harten, maar helaas slaagt EIS er voorlopig niet in om dit ook in de studio te katalyseren. “Break The Line” voelt dan ook vooral overproducet aan en verliest zich te veel in de bombast. Vooral de synths gooien wat roet in het eten en halen het pure uit het nummer en maken “Break The Line” onnodig grootser. Tijdens het einde krijgen we dan toch nog enigszins een tikkeltje hoop en horen we het EIS dat we ook al live in de Trix konden ervaren. Slecht is “Break The Line” niet, maar als EIS ons op termijn echt wil verbazen, dan zullen ze nog wat puurder en strakker om de hoek moeten komen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 september 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief