Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect – “Midnight Demon Club”

© Jimmy Fontaine

Over de nieuwe muzikale richting van Highly Suspect is bij hun fans al heel wat inkt gevloeid. De Amerikaanse band, die met hun debuutalbum zelfs voor een Grammy genomineerd was, sloeg de bal volgens een groot deel van de fans mis met hun derde album MCID en je kan ze moeilijk ongelijk geven. Het incoherente geheel verkende net iets te veel richtingen en miste daardoor wat diepgang (en gitaren). De hoop voor de opvolger liggen ietwat hoger, al moeten we ons nog gedulden tot vrijdag om daar een finaal oordeel over te kunnen vellen. Titeltrack “Midnight Demon Club” krijgen we nu al te horen en die illustreert dat de groep toch nog in staat is om snedige rockmuziek te maken.

“Midnight Demon Club” is een nummer dat heel wat euforie zal loskrijgen bij de fans. Niet alleen kiest de band opnieuw voor een iets meer gitaargedreven geluid, ook de manier hoe het nummer in elkaar zit, doet wat nostalgisch terugdenken aan hun Mister Asylum-periode. Een eerste rustige strofe bouwt gestaag op naar een groots refrein waar de vijf alle registers opentrekken en voor een euforische sfeer zorgen. Halfweg neemt het nummer abrupt een andere weg, maar die blijkt gelukkig slechts een nieuwe aanloop te zijn naar het catchy refrein. Op het einde verwerkte de band raar genoeg nog wat hiphopbeats die naar alle waarschijnlijkheid een overgang inleiden naar het volgende nummer op het album. De demonen lijkt Highly Suspect met “Midnight Demon Club” in ieder geval even van zich af te hebben geschud.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

2064 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "The Blue-Eyed Devil"

De tijd van de nogal platgeslagen stadionrock is voorbij bij Highly Suspect. Het drietal, dat ondertussen is uitgebouwd tot een vijftal, keert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect - "Summertime Voodoo"

De laatste jaren moesten de Highly Suspect fans stalen zenuwen hebben, want het pad dat de Amerikaanse band bewandelde, was niet altijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Highly Suspect - "Ice Cold" & "New California"

Highly Suspect gaat met veel ambities hun nieuwe album The Midnight Demon Club tegemoet. Frontzanger Johnny Stevens verklaarde op zijn sociale media enkele weken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.