Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Songhoy Blues – “Barre”

We gaan eventjes eerlijk zijn, veel bands uit Mali kennen we niet. Maar één ervan is het gezelschap Songhoy Blues. Het kwartet brengt een mix van woestijnblues, onze vrije vertaling van desert blues, en wereldmuziek. In juni brachten ze het eerste nummer uit dat ze volledig in het Engels zongen. We begrepen niet wat ze allemaal vertelden gedurende het beluisteren van “Barre”, dus we veronderstellen dat ze terug in het vertrouwde Malinees zingen; maar dat geeft niet, want Songhoy Blues is ongeacht de taal plezier maken.

De single opent met vrolijk, zonnig getokkel. Al snel wordt de gitaar bijgestaan door warm gezang. We leerden tevens net dat ze dit nummer niet in het Malinees, maar in de Songhai taal zingen. Vervolgens cruiset de single blijmoedig verder, hier en daar krijgt de gitaar vrijheid om kort te gaan soleren, wat alleen maar toevoegt aan de ambiance die het nummer creëert. Ergens in het midden van het nummer krijgen we een volwaardige, zwoele solo waarvan het dansen en swingen in je benen gaat kruipen. Op zo’n momenten beklaag je het jezelf, dat je niet volle bak mee kan zingen.

“Barre” zal op het album Optimisme staan, dat overal beschikbaar is vanaf 23 oktober.

FacebookTwitterInstagramSoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

10 september 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief