Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould – “Siberian Butterfly”

Sommige mensen lijken moeilijk ouder te kunnen worden. Lang was dat een eigenschap waar je eigenlijk niet trots op moest zijn, want dan werd je afgeschreven als ouderwets of kinderachtig. ‘Het willen, maar niet meer kunnen’-effect komt zo dichtbij, maar voor sommige artiesten gaat deze vlieger niet op. Bob Mould is terug met een niet mis te verstane boodschap en vuurde punkrockgewijs al de single “American Crisis” af en de iets rustigere single “Forecast of Rain“.

De boodschap is belangrijk en de muziek is vuriger als voorheen waardoor het geheel nog meer passie uitstraalt. Het nummer begint snel en snedig en deze keer kunnen we wel degelijk een vergelijking met Husker Dü maken, en dat is enkel maar positief. Toch is het vooral opvallend dat Bob Mould ongemeen kritisch is en dat hij zich door niets of niemand de les laat spellen. “Siberian Butterfly” wordt vooral gevuld door deze kritische tekst over de disharmonie in de natuur, maar de muziek ondersteunt dit wonderbaarlijk. Er is tijd en ruimte voor wat speelse elementen en onderbrekingen, en het maakt dat dit snelle nummer vlot en melodieus genoeg blijft om zijn beste single af te leveren van de komende plaat.

En die volgende plaat komt er snel aan want Blue Hearts is gepland op 25 september. Onder het motto dat Bob nooit teleurstelt, kunnen we jullie al meegeven dat Bob zich deze keer misschien wel eens zwaar overtroffen heeft.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky - "We're Going Out Again"

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dropkick Murphys – Turn Up That Dial (★★★★): Mag de muziek een tikkeltje… luider?

Dropkick Murphys bestaat dit jaar exact 25 jaar en dat vieren ze met hun tiende studioalbum Turn Up That Dial. Hoewel er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.