Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould – “Forecast of Rain”

Bob Mould: elke zichzelf respecterende, verantwoordelijke chauffeur heeft zijn sleutelhanger. Of was dat een andere BOB? Elke zichzelf respecterende, verantwoordelijke muziekliefhebber heeft echter wel één van zijn platen. Zo maakte hij er met Hüsker Dü, Sugar of gewoon op zichzelf. De man heeft de laatste drie decennia immers ook solo niet stilgezeten. Vorig jaar bracht hij nog het album Sunshine Rock uit en dit jaar zit er alweer een nieuwe plaat in zijn intussen aardig geërodeerde pijpleiding. Blue Hearts heet ze, compleet met blauwe hoes en, als we op de nieuwe single “Forecast of Rain” mogen afgaan, ook de koperblauwe klankkleur van Sugars grootste succes Copper Blue.

Daarmee bedoelen we een stevige doch makkelijk in het oor liggende mélange van hardhandig bespeelde elektrische en akoestische gitaren. Die sound hoorden we vorig jaar ook al terug op Sunshine Rock. Maar als we Mould mogen geloven, zal de inhoud deze keer iets minder suiker en veel meer peper bevatten. Hij omschrijft de plaat zelf als de meest catchy verzameling protestsongs die hij ooit in één sessie heeft geschreven. Bob is zoals elk weldenkend mens kwaad op de Amerikaanse regering en dat moet er even uit. In “American Crisis”, de eerste single die werd losgelaten uit het aanstaande album, bedroeg de kwaadheid nog een goeie 9 Beaufort.

In de tweede single is de storm muzikaal wat geluwd, maar inhoudelijk blijft Bob wel onweer voorspellen. Hij richt zich deze keer tot de heilige geest met striemende kritiek op de evangelische instellingen die het huichelachtige beleid van Trump blijven steunen. Heerlijk hoe hij de catchy muzikale hooks combineert met rake tekstuele uppercuts. We geven hieronder even de niet mis te verstane lyric video mee. Benieuwd welk weer de rest van het album brengt? De release van Blue Hearts is gepland op 25 september. Het zou wel eens een nazomer vol aanstekelijke muziekbuien kunnen worden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Bob Mould - Blue Hearts (★★★★): Als een dure wijn: hoe ouder, hoe beter

Op sommige mensen staat er geen leeftijd, anderen laten zich gewoon de wet niet voorschrijven en er zijn er maar een aantal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Sugar"

Net wanneer je denkt dat het door rampspoed geteisterde jaar 2020 nog slechter gaat worden, kruipt Sufjan Stevens uit zijn grot om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould - "Siberian Butterfly"

Sommige mensen lijken moeilijk ouder te kunnen worden. Lang was dat een eigenschap waar je eigenlijk niet trots op moest zijn, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.