Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould – “American Crisis”

Er zijn niet veel artiesten die zo’n legendarische status als Bob Mould hebben en toch niet wereldberoemd zijn. De man heeft al in heel wat projecten gespeeld, Hüsker Dü, Sugar, maar doet het al even solo nu. Op 25 september verschijnt al zijn veertiende soloplaat, de opvolger van Sunshine Rock vorig jaar. Blue Hearts wordt veertien nummers lang en het zijn de meest catchy protestnummers die Mould in één keer schreef, dat zegt hij toch zelf. Met “American Crisis” krijgen we meteen een pittig voorsmaakje.

De inhoud van “American Crisis” vergelijkt de jaren 80 met deze periode. Ook toen was er een gezondheidscrisis met AIDS/HIV, en nu ziet hij dit terug in COVID-19. De politiek en de sociale omgeving lijkt volgens hem erg op elkaar. Zelf had hij nooit gedacht dat hij dit weer zou meemaken, maar we krijgen er toch weer een stevige portie gitaren voor in ruil. Twee minuten en een half knalt de song hard door, en met een furieuze schreeuw ben je meteen wakker. De riffs vliegen in het rond en het refrein kan je al snel meebrullen. Stevig, furieus en helemaal zoals een protestsong moet zijn. Meer van dat!

Zelf had Mould nog het volgende te zeggen over de song: ‘‘American Crisis’ is a tale of two times. Past Time and Present Time. The parallels between 1984 and 2020 are a bit scary for me: telegenic, charismatic leaders, praised and propped up by extreme Evangelicals, either ignoring an epidemic (HIV/AIDS) or being outright deceitful about a pandemic (COVID-19).’

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

3141 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Bob Mould - Blue Hearts (★★★★): Als een dure wijn: hoe ouder, hoe beter

Op sommige mensen staat er geen leeftijd, anderen laten zich gewoon de wet niet voorschrijven en er zijn er maar een aantal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould - "Siberian Butterfly"

Sommige mensen lijken moeilijk ouder te kunnen worden. Lang was dat een eigenschap waar je eigenlijk niet trots op moest zijn, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Mould - "Forecast of Rain"

Bob Mould: elke zichzelf respecterende, verantwoordelijke chauffeur heeft zijn sleutelhanger. Of was dat een andere BOB? Elke zichzelf respecterende, verantwoordelijke muziekliefhebber heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.