Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ignant Benches – “Red Handed”

Dat Ignant Benches een periode van woelige wateren achter de rug heeft, valt niet te ontkennen. Eind juli liet frontman Anson Kelley op sociale media weten dat hij een punt zette achter de viertallige line-up van de band. Dit als gevolg van een reeks beschuldigingen rond seksuele intimidatie inzake leadgitarist Andy. Ook waren er beweringen rond de betrokkenheid van bassist Mauro. Ondanks deze commotie blijft Kelley, die nu voorlopig alleen verder gaat, ons wel voorzien van nieuw materiaal. Ignant Benches wordt vaak geprezen als ware aanhanger van de indiescene van de vroege jaren 2000; grote namen zoals Arctic Monkeys of The Strokes verschijnen regelmatig wanneer er gezocht wordt naar inspiratiebronnen. Terwijl de liefde voor beide bands duidelijk meespeelt, weet Ignant Benches wel zijn eigen identiteit te bewaren.

Na de eerdere release van “It Doesn’t Have to Change” waarin het tempo aanzienlijk lager lag, klinkt Kelley opnieuw ongetemd met “Red Handed”. Welgeteld drie seconden zijn er nodig om het nummer te transformeren in een vinnige gitaarballade. ‘Not addicted to your lips anymore’ luidt het terwijl Kelley zijn voormalige liefde onder de bus gooit met ruwe zanglijnen. Na een instrumentale pauze die rustig in staat is je hoofd los te blazen, maakt het nummer zich klaar voor het einde. Als je meerdere malen ‘Hanging out with people I miss’ mee kan brullen, ben je alvast voorbereid. Dat Ignant Benches als eenmansorkest niet moet onderdoen aan hun originele geluid wordt met deze aanstekelijke single mooi bewezen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

42 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Blinders - Electric Kool-Aid (Part 1) (★★★★): Gitaargeweld slaat teder toe

Sinds 2016 tikt het Brits gitaargeweld The Blinders de maatschappij kritisch op de vingers met een genadeloos spektakel aan riffs en politieke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoon - "Wild"

De Amerikaanse alternatieve band Spoon staat al bijna dertig jaar op de planken, en ondanks dat de groep doorheen de jaren regelmatig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thom Southern - "She's So Precious"

Geboren in Belfast, wonende in Liverpool. Thom Southern is een Noord-Ierse singer-songwriter die sinds 2020 muziek uitbrengt die we kunnen beschrijven als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.