Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ignant Benches – “Red Handed”

Dat Ignant Benches een periode van woelige wateren achter de rug heeft, valt niet te ontkennen. Eind juli liet frontman Anson Kelley op sociale media weten dat hij een punt zette achter de viertallige line-up van de band. Dit als gevolg van een reeks beschuldigingen rond seksuele intimidatie inzake leadgitarist Andy. Ook waren er beweringen rond de betrokkenheid van bassist Mauro. Ondanks deze commotie blijft Kelley, die nu voorlopig alleen verder gaat, ons wel voorzien van nieuw materiaal. Ignant Benches wordt vaak geprezen als ware aanhanger van de indiescene van de vroege jaren 2000; grote namen zoals Arctic Monkeys of The Strokes verschijnen regelmatig wanneer er gezocht wordt naar inspiratiebronnen. Terwijl de liefde voor beide bands duidelijk meespeelt, weet Ignant Benches wel zijn eigen identiteit te bewaren.

Na de eerdere release van “It Doesn’t Have to Change” waarin het tempo aanzienlijk lager lag, klinkt Kelley opnieuw ongetemd met “Red Handed”. Welgeteld drie seconden zijn er nodig om het nummer te transformeren in een vinnige gitaarballade. ‘Not addicted to your lips anymore’ luidt het terwijl Kelley zijn voormalige liefde onder de bus gooit met ruwe zanglijnen. Na een instrumentale pauze die rustig in staat is je hoofd los te blazen, maakt het nummer zich klaar voor het einde. Als je meerdere malen ‘Hanging out with people I miss’ mee kan brullen, ben je alvast voorbereid. Dat Ignant Benches als eenmansorkest niet moet onderdoen aan hun originele geluid wordt met deze aanstekelijke single mooi bewezen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

40 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Andy Shauf - Wilds (★★★): Een meeslepend verhaal

In 2020 bracht Andy Shauf het album The Neon Skyline uit, waarvan zelfs ex-president Obama de titeltrack opnam in zijn zomerafspeellijst. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.