Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ignant Benches – “It Doesn’t Have To Change”

Wanneer The Strokes en Arctic Monkeys een liefdesbaby zouden krijgen, zou het resultaat ongetwijfeld Ignant Benches heten. Het viertal uit San Diego, Californië brengt onvervalste indierock en is niet bang om die invloeden tentoon te stellen. Toen ze zich nog op de rand van minderjarigheid begaven, lanceerden ze in 2018 een eerste single “Queen Of Hearts”. Hetzelfde jaar kregen ze de kans te openen voor Foster the People tijdens set in San Diego. In 2019 volgde de band op met debuutalbum Wishful Thinking (At Its Best). Een ware ode aan de sound van indiehelden Julian Casablancas en Alex Turner, maar dermate smaakvol neergezet dat het helemaal niet als na-apen aanvoelt. Desondanks een recente, moeilijke periode voor de band die voor hervormingen zorgde, is frontman Anson Kelley terug met een nieuwe single “It Doesn’t Have To Change”.

De single begint rustig met een combinatie van orgels en een akoestische gitaar progressie waarboven Kelley’s mijmerende vocale lijnen voor de bijhorende melancholie zorgen. Het invallen van de drums gebeurt iets later en vermijdt zo dat het nummer te zwaar wordt. ‘I’m counting the seconds until somebody mentions your name, it doesn’t have to change for worse’ is een van de vele zinnen die aantonen dat het hier wel eens over een stukgelopen relatie zou kunnen gaan. Instrumenteel verandert er verder weinig. Korte intermezzo’s laten soms toe om even Kelley’s poëtische lijnen te laten bezinken. Het is voornamelijk deze manier van schrijven die dit nummer doet slagen en nog maar eens aantoont waarvan de band zijn inspiratie haalt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

21 posts

About author
Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maxïmo Park - "Child of the Flatlands"

Het Britse Maxïmo Park uit Newcastle upon Tyne ontstond tijdens de new wave revival ten midden van de jaren 2000. Hun aanstekelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Tropics - "Caroline"

Wat eerst een project was van singer-songwriter Josh Stewart, ontwikkelde zich al snel tot een band die voor tropische sferen zorgt. High…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.