banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ignant Benches – “It Doesn’t Have To Change”

Wanneer The Strokes en Arctic Monkeys een liefdesbaby zouden krijgen, zou het resultaat ongetwijfeld Ignant Benches heten. Het viertal uit San Diego, Californië brengt onvervalste indierock en is niet bang om die invloeden tentoon te stellen. Toen ze zich nog op de rand van minderjarigheid begaven, lanceerden ze in 2018 een eerste single “Queen Of Hearts”. Hetzelfde jaar kregen ze de kans te openen voor Foster the People tijdens set in San Diego. In 2019 volgde de band op met debuutalbum Wishful Thinking (At Its Best). Een ware ode aan de sound van indiehelden Julian Casablancas en Alex Turner, maar dermate smaakvol neergezet dat het helemaal niet als na-apen aanvoelt. Desondanks een recente, moeilijke periode voor de band die voor hervormingen zorgde, is frontman Anson Kelley terug met een nieuwe single “It Doesn’t Have To Change”.

De single begint rustig met een combinatie van orgels en een akoestische gitaar progressie waarboven Kelley’s mijmerende vocale lijnen voor de bijhorende melancholie zorgen. Het invallen van de drums gebeurt iets later en vermijdt zo dat het nummer te zwaar wordt. ‘I’m counting the seconds until somebody mentions your name, it doesn’t have to change for worse’ is een van de vele zinnen die aantonen dat het hier wel eens over een stukgelopen relatie zou kunnen gaan. Instrumenteel verandert er verder weinig. Korte intermezzo’s laten soms toe om even Kelley’s poëtische lijnen te laten bezinken. Het is voornamelijk deze manier van schrijven die dit nummer doet slagen en nog maar eens aantoont waarvan de band zijn inspiratie haalt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q - "Bowman"

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.