Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Garcia Peoples – “Crown of Thought”

Of de naam van Garcia Peoples een toespeling is op de naam van de frontman van The Grateful Dead, daar hebben we het raden naar. Wat wel vast staat, is dat de band zich in dezelfde jam-achtige psychedelische rocksfeer bevindt, en zich daar al sinds haar debuut Cosmic Crash uit 2018 flink mee amuseert. Afgelopen jaar produceerde de band twee schitterende psychrockparels, waarvan eentje in de gedaante van het sixties geïnspireerde Natural Facts. Het andere ‘album’, One Step Behind, was eigenlijk niets meer dan een gigantisch lange jamsessie die recht uit een zwoele Woodstocknacht geplukt leek. De plaat golfde zachtjes en traag van vurig naar melancholisch en terug, zonder te vervelen. Het is dan ook met hoge verwachtingen dat we “Crown of Thought” ontvangen, het tweede singletje dat de band lost in aanloop naar Nightcap at Wits’ End, de nieuwste langspeler van de New Yorkers die op 9 oktober uitkomt.

Er is een ding dat “Crown of Thought” alvast gemeen heeft met haar albumgenootje “Once at a Time“: een open einde. Beide singles eindigen redelijk abrupt, in het midden van een vurige jamsessie, en dat doet dat ook het vermoeden rijzen dat het aanstormende album er eentje zal zijn om in één keer door te luisteren. Het kadert meteen goed wat voor een nummer “Crown of Thought” zelf is: een heerlijk extatische fractie psychedelische waanzin die kadert in iets veel grootser. Zachte gitaartoontjes open de rangen druppelsgewijs terwijl het de fijne blend van Rhodespiano en wah-wah is die je volledig het nummer in zuigt. De warme smurrie zwelt almaar aan onder begeleiding van een set zeemzoete vocals, waarna alle remmen los gaan en een fantastische impulsieve tirade in gang gestoken wordt die oneindig zou kunnen blijven verder meanderen, maar na zes minuten abrupt stopt. Wordt vervolgd, weet je dan, en dat stemt ons gelukkig.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Garcia Peoples - "High Noon Violence"

Vorig jaar nog bevond het debuutalbum van Garcia Peoples zich bij onze 35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018,…
FeaturesUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.