Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “Medicine”

Nog een tweetal weken moeten we wachten op de nieuwe plaat van Gus Dapperton, maar vandaag krijgen we hieruit toch nog een kleine glimp te horen. De populariteit van de in New York geboren artiest is de afgelopen maanden fors toegenomen dankzij heel wat nieuwe muziek en samenwerkingen met onder meer Vic Mensa en BENEE. Met laatstgenoemde maakte Gus Dapperton zelfs een onverwachte TikTok-hit “Supalonely“, waarmee ze de wereldwijde hitlijsten veroverden. Op 18 september verschijnt zijn tweede album Orca waaruit we eerder al de nummers “Post Humorous” en “First Aid” kregen.

“Medicine” is de laatste smaakmaker voor de release van Orca en eentje waarmee Gus de lijn van de voorgaande singles moeiteloos kan verder trekken. Het nummer begint redelijk rustig met een piano en de unieke stem van de indiester waardoor er meteen een zeer ontspannen sfeer gecreëerd wordt. De spanning en het venijn nemen echter toe naarmate “Medicine” vordert en dat mondt uit in een ontwapenend tweede deel van het nummer. De verwachte apotheose komt er uiteindelijk niet, maar daar zijn we niet rouwig om aangezien het nummer zo nog puurder en echter overkomt. Dit belooft weer veel goeds voor die nieuwe Dapperton plaat!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 september 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief