Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “HWY 666”

© CPU – Sven Michiels

Als je al twintig jaar bekend staat als een van de meest getalenteerde en veelzijdige zangers binnen de metal, verdien je het wel eens een gooi te doen naar een solocarrière. Dat zal Slipknot- en Stone Sour-frontman Corey Taylor ook wel gedacht hebben. Het megasucces dat Slipknot beleefde de voorbije twee decennia, met een Grammy en verschillende platinumalbums, zal zeker wel voor een duwtje in de rug zorgen. De 46-jarige veteraan begint binnen een maand aan die felbegeerde solocarrière, met zijn debuutplaat CFMT (Corey Motherfucking Taylor). Voor die 2 oktober releasedatum brengt hij nog snel even een single uit, getiteld “HWY 666”.

Hoewel we al geen fan waren van Corey’s vorige singles, “Black Eyes Blue” en “CMFT Must Be Stopped”, is het een beetje lastig om te bepalen of deze single het beter doet. “HWY 666” is alleszins niet het cringefest dat die vorige twee singles waren, maar is in een woord gewoon een complete overcompensatie. Na een vrij nutteloze gitaarsolo waarmee het nummer opent, worden we voor de rest nog gewoon een viertal minuten voorgeschoteld die niet weten welk genre ze nu precies willen zijn. Van Pantera-achtige groovemetal, naar het verschroeiend tempo van speedmetal legendes Motörhead. De gitaren zijn echter veel te proper om met dat tempo overweg te kunnen en klinken als iets glamrockerig. Alsof dat niet genoeg is, propt Taylor er tussen de tempoverschijvingen met zijn akoestische gitaar ook nog wat country bij. Want welk ander genre zou je verwachten bij een nummer genoemd naar een snelweg met tektsen over de duivel? “HWY 666” ongefocust noemen zou een beetje een understatement zijn, geforceerd is al wat meer correct. “HWY 666” heeft zeker nog potentieel, als het tenminste niet om de minuut zou veranderen van gedachte. Corey Taylor zit duidelijk in een identiteitscrisis.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

177 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.