Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “HWY 666”

© CPU – Sven Michiels

Als je al twintig jaar bekend staat als een van de meest getalenteerde en veelzijdige zangers binnen de metal, verdien je het wel eens een gooi te doen naar een solocarrière. Dat zal Slipknot- en Stone Sour-frontman Corey Taylor ook wel gedacht hebben. Het megasucces dat Slipknot beleefde de voorbije twee decennia, met een Grammy en verschillende platinumalbums, zal zeker wel voor een duwtje in de rug zorgen. De 46-jarige veteraan begint binnen een maand aan die felbegeerde solocarrière, met zijn debuutplaat CFMT (Corey Motherfucking Taylor). Voor die 2 oktober releasedatum brengt hij nog snel even een single uit, getiteld “HWY 666”.

Hoewel we al geen fan waren van Corey’s vorige singles, “Black Eyes Blue” en “CMFT Must Be Stopped”, is het een beetje lastig om te bepalen of deze single het beter doet. “HWY 666” is alleszins niet het cringefest dat die vorige twee singles waren, maar is in een woord gewoon een complete overcompensatie. Na een vrij nutteloze gitaarsolo waarmee het nummer opent, worden we voor de rest nog gewoon een viertal minuten voorgeschoteld die niet weten welk genre ze nu precies willen zijn. Van Pantera-achtige groovemetal, naar het verschroeiend tempo van speedmetal legendes Motörhead. De gitaren zijn echter veel te proper om met dat tempo overweg te kunnen en klinken als iets glamrockerig. Alsof dat niet genoeg is, propt Taylor er tussen de tempoverschijvingen met zijn akoestische gitaar ook nog wat country bij. Want welk ander genre zou je verwachten bij een nummer genoemd naar een snelweg met tektsen over de duivel? “HWY 666” ongefocust noemen zou een beetje een understatement zijn, geforceerd is al wat meer correct. “HWY 666” heeft zeker nog potentieel, als het tenminste niet om de minuut zou veranderen van gedachte. Corey Taylor zit duidelijk in een identiteitscrisis.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

117 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Corey Taylor - "Black Eyes Blue" & "CMFT Must Be Stopped" feat. Tech N9ne en Kid Bookie

Corey Taylor is naast de bekende frontman van Slipknot ook de al even bekende zanger van Stone Sour. Toch volstaan twee verschillende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "All Out Life"

Halloween. Voor velen dé kans bij uitstek om de verkleedkoffer nog eens van die muffe zolder te halen en een slap afkooksel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Stone Sour - "Fabuless" en "Song #3"

Na ons een tijdlang met mysterieuze berichten te teasen, krijgen we vandaag niet één maar twee nieuwe singles van oude rotten Stone…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.