Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Corey Taylor – “Black Eyes Blue” & “CMFT Must Be Stopped” feat. Tech N9ne en Kid Bookie

© CPU – Sven Michiels

Corey Taylor is naast de bekende frontman van Slipknot ook de al even bekende zanger van Stone Sour. Toch volstaan twee verschillende bands niet voor de creativiteit van de Amerikaanse zanger en verschijnt hij geregeld als feature. Zo leende hij zijn stem al eens uit aan Korn en Travis Barker, maar waagde hij zich ook aan hiphop met de rappers Tech N9ne en Kid Bookie. Nu zijn de rollen omgekeerd: de twee rappers featuren op Coreys eerste werk als soloartiest. En geloof het of niet: op de twee singles “Black Eyes Blue” en “CMFT Must Be Stopped” zijn het Tech en Kid die de boel redden. Zonder hun input zou Coreys grote solodebuut ronduit lachwekkend geweest zijn.

“Black Eyes Blue” is, in alle eerlijkheid, saai. De gitaar doet denken aan reggae en klinkt, in tegenstelling tot wat we van Corey gewend zijn, super soft. Ook het refrein is allesbehalve hard te noemen, de gitaarsolo’s zijn oninteressant, en laten we zwijgen over de cringey tekst. De cringe is echter niet te vermijden op de tweede single “CMFT Must Be Stopped”, dus moeten we er wel even op ingaan. Mocht het nog niet duidelijk zijn: CMFT staat voor ‘Corey Motherfucking Taylor’, en het luidruchtig baasje waarschuwt ons (al rappend nota bene) dat hij gestopt moet worden. Met die boodschap gaan we alleszins akkoord: CMFT must be stopped, als dit de weg is die zijn solocarrière inslaat.

“Black Eyes Blue” en “CMFT Must Be Stopped” zijn de voorbode van het Corey Taylors eerste soloalbum CMFT dat uitkomt op 2 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.