Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Who You Say You Are”

© CPU – Ymke Dirikx

Een maand na vorige release “Baby Let’s Make it Real” trakteert Eels ons op een B-kant van die single. “Who You Say You Are” heet hij, en op nog geen drie minuten confronteert Mark Oliver Everett ons met zijn demonen. Daar dient het nummer naar eigen zeggen ook voor. Voor twee minuten en vijfenvijftig seconden kunnen we onze problemen opzij zetten om te luisteren naar de zijne. Dankjewel, E.

Al vanaf de melancholische gitaar haar intrede maakt, weet je hoe laat het is. Eels gaat weer de snaren van je hart bespelen. Wanneer Everett met zijn nonchalante stem begint te zingen over een ontmoeting is het hek helemaal van de dam. Als dan op het einde van het nummer ook nog blijkt dat de romance op de klippen liep, kan je ons van de grond oprapen. Een Eelsnummer was nog nooit zo simpel, maar ook nog nooit zo pakkend. Dankjewel, E. En deze keer menen we het oprecht.

“Who You Say You Are” verschijnt als B-kant op een beperkte uitgave van een 7″-single, samen met “Baby Let’s Make it Real”. Over een mogelijk nieuw album is nog niets geweten.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

229 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.