Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “LAST DANCE!”

Met albumtitels als All My Heroes Are Cornballs en songtitels als “I Cannot Fucking Wait Til Morissey Dies” is het niet heel erg moeilijk om in te beelden dat JPEGMAFIA een van de meer unieke persoonlijkheden is binnen de hiphopwereld. Hoewel hij de voorbije jaren toch wel wat aandacht heeft gekregen met zijn sterke albums, is JPEGMAFIA nog lang niet van plan het cultimago van zich af te gooien, in tegendeel. Zijn laissez-faire attitude toont de dertigjarige rapper in 2020 nog meer dan ooit. Ongeacht het feit dat het laatste JPEGMAFIA-album dateert van september 2019, zitten we ondertussen al aan de achtste (!) single van het jaar, die deze keer “LAST DANCE!” heet.

“LAST DANCE!” is met zijn glitsy pianonootjes en mechanische beat nog redelijk zacht voor de oren, al dan niet wat eigenaardig. Het contrast tussen die blitse painonootjes en de distorted trompetachtige synths met de stevige bas daarachter is echter typisch Peggy. Peggy zelf croont er zich weer zorgeloos en free-flowing door zoals alleen hij dat kan. Zonder stemeffecten zou JPEG JPEG echter niet zijn, en de autotune is hier weer stijlvol van de partij. In de tekst is het wat moeilijk een rode draad te vinden, want we horen verwijzingen naar r&b artieste Mary J. Blige tot het Britse realityprogramma Love Island. Met de lijn ‘it’s like Kojima designed me’ (waarmee hij bedoelt ‘complex’) toont Peggy dat hij zelfs voor gamers iets achter de hand heeft. JPEGMAFIA onderlijnt nog maar eens zijn cultpersoonlijkheid met deze eigenzinnige single.

Over “LAST DANCE!” zei Peggy dat het ‘de laatste zou zijn’. Of dat betekent de laatste single van 2020, of de laatste single voor zijn nieuw album dropt, weten we niet.

Twitter / Instagram / Facebook

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

175 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

CORE Festival vult affiche aan met Moderat, JPEGMAFIA en meer!

De zomer komt steeds dichterbij en de festivalaffiches bijgevolg alsmaar meer gevuld. CORE Festival zal in België een van de eerste grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.