Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “THE BENDS!”

Internetfenomeen en cultrapper JPEGMAFIA staat in 2020 niet stil. Hij brengt al zijn vijfde single uit, nadat hij eerder dit jaar “BALD!”, “COVERED IN MONEY!”, “BODYGUARD!” en “CUTIE PIE!” op ons afvuurde. Het is niet duidelijk of de 30-jarige rapper al deze singles uitbrengt in aanloop naar een nieuw album, maar hij lijkt voorlopig niet te stoppen. Net als de vorige vier singles krijgen we “THE BENDS!” eerst te horen op YouTube, vergezeld door een DIY-videoclip die Peggy zelf regisseerde.

In het begin van de track horen we een quote van de Amerikaanse president die overgaat in een echte Peggybeat zoals we van hem gewoon zijn: glitchy, groovy, maar ook een beetje duizelingwekkend en uit balans. Peggy croont op zijn gemak over deze beat met zijn glijdende melodische vocals vol stemeffecten. Over de boodschap van deze track is geen twijfel mogelijk. JPEGMAFIA haalt uit naar zijn president met lijnen als ‘My leader treat me like a enemy, he a casualty’ en ‘Can’t believe we thought he’d be the man for me.’ Voor het geval dat iemand de boodschap zou missen, dropt de rapper uit Baltimore nog een “Fuck Trump” op de allerlaatste seconde van de track om alle twijfels de wereld uit te helpen. Met “THE BENDS!” serveert Peggy ons een herkenbare track, ideaal als fan pleaser maar ook een goede voorbeeldtrack voor luisteraars die de excentrieke rapper nog moeten ontdekken.

Twitter / instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview Willy Organ over NIET OM TE ZIEN in Vooruit: ‘Het is mijn feest, en ik ween als ik dat wil’

Op zaterdag 26.09 presenteert Kunstencentrum Vooruit NIET OM TE ZIEN gecureerd door Willy Organ. Het wordt een concertavond met tien topartiesten die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA - "LAST DANCE!"

Met albumtitels als All My Heroes Are Cornballs en songtitels als “I Cannot Fucking Wait Til Morissey Dies” is het niet heel…
AlbumsRecensies

Run the Jewels - RTJ4 (★★★★½): Platwalsen dan maar

Als de hiphopgoden die ze zijn hoorden Run The Jewels onze gebeden in deze moeilijke tijden, en schonken ze ons een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.