Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “THE BENDS!”

Internetfenomeen en cultrapper JPEGMAFIA staat in 2020 niet stil. Hij brengt al zijn vijfde single uit, nadat hij eerder dit jaar “BALD!”, “COVERED IN MONEY!”, “BODYGUARD!” en “CUTIE PIE!” op ons afvuurde. Het is niet duidelijk of de 30-jarige rapper al deze singles uitbrengt in aanloop naar een nieuw album, maar hij lijkt voorlopig niet te stoppen. Net als de vorige vier singles krijgen we “THE BENDS!” eerst te horen op YouTube, vergezeld door een DIY-videoclip die Peggy zelf regisseerde.

In het begin van de track horen we een quote van de Amerikaanse president die overgaat in een echte Peggybeat zoals we van hem gewoon zijn: glitchy, groovy, maar ook een beetje duizelingwekkend en uit balans. Peggy croont op zijn gemak over deze beat met zijn glijdende melodische vocals vol stemeffecten. Over de boodschap van deze track is geen twijfel mogelijk. JPEGMAFIA haalt uit naar zijn president met lijnen als ‘My leader treat me like a enemy, he a casualty’ en ‘Can’t believe we thought he’d be the man for me.’ Voor het geval dat iemand de boodschap zou missen, dropt de rapper uit Baltimore nog een “Fuck Trump” op de allerlaatste seconde van de track om alle twijfels de wereld uit te helpen. Met “THE BENDS!” serveert Peggy ons een herkenbare track, ideaal als fan pleaser maar ook een goede voorbeeldtrack voor luisteraars die de excentrieke rapper nog moeten ontdekken.

Twitter / instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsRecensies

JPEGMAFIA - LP! (★★★★½): Vergeet tussen de lijnen lezen

Hiphop zit vol rebelse figuren, maar JPEGMAFIA is toch wel van een andere soort. Met nummers als “Jesus Forgive Me, I’m A…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA - "HAZARD DUTY PAY"

De laatste jaren waren ontzettend druk voor JPEGMAFIA. Sinds de release van zijn album Veteran blijft de ex-militair uit Baltimore hoge toppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.