Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meis – “Veel”

Aysha de Groot kennen we vooral als een van de achtergrondzangeressen van Eefje de Visser die ons eerder dit jaar omver blies met Bitterzoet. Toch is de Groot meer dan alleen dat, want naast haar activiteiten bij Eefje de Visser timmert ze ook aan een solocarrière onder de naam Meis. Kleine liedjes over grote onderwerpen vatten het werk van Meis het best samen. “Veel” is de inmiddels derde single naar aanloop van haar ep, of eplus zoals ze het zelf graag noemt.

Op “Veel” klinkt Meis kwetsbaar en dromerig, maar ook rauw en bij momenten duister. De minimale productie vormt het draagvlak voor een prachtig stukje songwriting. Vocaal klinkt Meis ongepolijst wat ervoor zorgt dat er geen filter zit tussen de zender en ontvanger. Daardoor klinkt een klein nummer als “Veel” opeens heel erg persoonlijk en intiem. Zo valt in de intro op dat de klanken van de woorden gebruikt worden om een ritme te creëren, waardoor de woorden meer worden dan woorden en ook een instrumentale betekenis krijgen. Soundscapes onderbreken de stroom aan woorden en laten je even wegdrijven in je eigen gedachten.

In januari 2021 verschijnt de eplus van Meis, waarop alle singles gebundeld worden en ook nog eens twee bonustracks verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Meis @ Trefpunt: Bagage, paaldansen en alles voor mama

Meis is nog geen grote naam in België, maar de Nederlandse heeft wel al op heel wat grote podia in België gestaan….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Vlammen"

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.