Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Thought feat. Pusha T, Swizz Beatz & Killer Mike – “Good Morning”

De 48-jarige Tariq Luqmaan Trotter, beter bekend als Black Thought, heeft in zijn lange carrière nooit echt opgehouden met indruk te maken. Hij kent dan ook heel wat succes met zijn verschillende projecten, zoals zijn rapcollectief The Roots dat hij samen met drummer Questlove oprichtte. De hiphopgroep wordt nog steeds geprezen voor hun liveoptredens en hun politiek bewuste teksten die altijd heel oprecht overkomen. Buiten dat is The Roots nu ook de vaste huisband bij The Tonight Show van Jimmy Fallon, waar ze regelmatig spelletjes spelen met Fallon en zijn gasten. Buiten die band is de Amerikaan ook bezig aan zijn eigen loopbaan als rapper. Binnenkort komt zo zijn Streams of Thought, Vol. 3: Cane & Able EP uit, die speciale features gaat bevatten zoals Portugal. The Man, ScHoolboy Q en nog veel meer. Vandaag kwam er een voorproefje uit van die ep, waarin Tariq iedereen een goedemorgen wenst.

“Good Morning” is een vrij lieve titel als we het vergelijken met de rest van het nummer. Black Thought komt dan ook op de proppen met een harde track, die aanvoelt als het spreekwoord ‘geen katje om zonder handschoenen aan te pakken’. Gelukkig zitten we achter onze computer en kunnen onze vingers moeilijk worden afgebeten! Het nummer bevat zoals eerder vermeld erg zware verzen die over verschillende thema’s gaan. Zo hebben we Killer Mike die ons herinnert aan de tijd voordat hij cocaïne verkocht en hebben we Pusha die praat over de smaak van zijn drugsdealer. Eigenlijk wordt het nummer gezien als een echt manifestatielied dat betrekking heeft tot het sociaal en politiek klimaat, maar dat krijgen we pas door na de tweede helft van het nummer. Gelukkig bevat “Good Morning” nog enkele lines die dat verduidelijken, zoals: ‘The thin line between savants and savages / Your life could depend on the laws of average / The difference between black and white is mad privilege’. Een harde single dus, die we niet snel uit ons geheugen gewist zien worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.