Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Thought feat. Pusha T, Swizz Beatz & Killer Mike – “Good Morning”

De 48-jarige Tariq Luqmaan Trotter, beter bekend als Black Thought, heeft in zijn lange carrière nooit echt opgehouden met indruk te maken. Hij kent dan ook heel wat succes met zijn verschillende projecten, zoals zijn rapcollectief The Roots dat hij samen met drummer Questlove oprichtte. De hiphopgroep wordt nog steeds geprezen voor hun liveoptredens en hun politiek bewuste teksten die altijd heel oprecht overkomen. Buiten dat is The Roots nu ook de vaste huisband bij The Tonight Show van Jimmy Fallon, waar ze regelmatig spelletjes spelen met Fallon en zijn gasten. Buiten die band is de Amerikaan ook bezig aan zijn eigen loopbaan als rapper. Binnenkort komt zo zijn Streams of Thought, Vol. 3: Cane & Able EP uit, die speciale features gaat bevatten zoals Portugal. The Man, ScHoolboy Q en nog veel meer. Vandaag kwam er een voorproefje uit van die ep, waarin Tariq iedereen een goedemorgen wenst.

“Good Morning” is een vrij lieve titel als we het vergelijken met de rest van het nummer. Black Thought komt dan ook op de proppen met een harde track, die aanvoelt als het spreekwoord ‘geen katje om zonder handschoenen aan te pakken’. Gelukkig zitten we achter onze computer en kunnen onze vingers moeilijk worden afgebeten! Het nummer bevat zoals eerder vermeld erg zware verzen die over verschillende thema’s gaan. Zo hebben we Killer Mike die ons herinnert aan de tijd voordat hij cocaïne verkocht en hebben we Pusha die praat over de smaak van zijn drugsdealer. Eigenlijk wordt het nummer gezien als een echt manifestatielied dat betrekking heeft tot het sociaal en politiek klimaat, maar dat krijgen we pas door na de tweede helft van het nummer. Gelukkig bevat “Good Morning” nog enkele lines die dat verduidelijken, zoals: ‘The thin line between savants and savages / Your life could depend on the laws of average / The difference between black and white is mad privilege’. Een harde single dus, die we niet snel uit ons geheugen gewist zien worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pusha T, DJ Seinfeld en meer nieuwe namen naar CORE 2023!

Je hebt ze misschien al in het straatbeeld zien hangen; de posters van CORE Festival 2023. De affiche van het liefdeskind tussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.