Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Teddy Failure – “Change”

In de afgelopen jaren hebben het Zweeds producersduo TeoFrans, Teodor Runsiö en Frans Torell zich met hun knappe schrijf- en productiekunsten volledig op de muzikale kaart gezet. Zo werkten ze al voor verschillende Zweedse artiesten (LOVA, Naaz, Bearson, Rhys, Felix Sandman en Eli) die het vooral in hun eigen land al ver hebben geschopt. Toch voelde het tweetal iets knagen en hebben ze uiteindelijk de knoop doorgehakt om voor zichzelf ook eens wat muziek te maken. Zo komt vandaag hun allereerste single ooit uit onder de naam Teddy Failure. Ze willen zich met dit nieuw project vooral richten op de neveneffecten van de overgangsfase tussen jeugd en volwassenheid. Over dat thema gaat dan ook hun dromerige debuutsingle “Change”.

Dat er veel verandert tijdens je jeugdjaren weet iedereen. Er zijn zoveel dingen die we allemaal wel eens hebben meegemaakt. Verliefd worden, niet uit je woorden geraken, belachelijke dingen verkondingen, … Het zijn allemaal heel normale dingen als je een puber bent. Over die veranderingen gaat het debuut van het Stockholms duo Teddy Failure. Dat is niet meteen een voor de hand liggend onderwerp, dat een eerste pluspunt verdient. Niet alleen voor de songtekst wordt het duo door ons in de bloemetjes gezet, maar ook de muziek die ze maken is ontzettend bijzonder. Door de popnostalgische geluiden worden we worden bij het luisteren van “Change” teruggekatapulteerd naar vroeger. De single bevat een gedurfde mix van heel wat genuanceerde samples, maar toch komen de Zweden er goed mee weg en brengen ze iets verfrissend op de markt dat we al lang niet meer hebben gehoord.

Teddy Failure zal later dit jaar nog meer muziek uitbrengen, waarin ze de nadruk vooral gaan leggen op empathie, liefde, eenzaamheid en het vinden van een eigen identiteit. Als al die leuke onderwerpen een even leuke deun gaan krijgen als deze debuutsingle, weten we zeker dat de band een goede toekomst tegemoet gaat.

Bekijk trouwens zeker ook de videoclip! Deze is in Berlijn opgenomen en toont nog eens duidelijk het verhaal waarover “Change” gaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teddy Failure - "Pure" (feat. ELIO)

Teddy Failure bestaat uit Teodor Runsiö en Frans Torell. De twee Zweden hebben het geschopt als een van de helderste schrijvers- en…
AlbumsRecensies

Pale Waves - Who Am I? (★): Een one hit wonder zonder hit?

Het is 8 juli 2018. IDLES’ gitarist Mark Bowen scandeert “The Tide” als pochende soundcheck, net nadat Pale Waves The Slope was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mackenzie Morris - ''Sunset Plaza''

Met zijn debuutsingle “Sunset Plaza” creëert de twintigjarige Mackenzie Morris uit Los Angeles direct een aangename laidback sfeer. Dit komt door een mix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.