InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Crackups – “White Fruit”

Wie Kempische punk zegt, zegt Crackups. Wie Crackups zegt, zegt Thomas Valkiers. Wie Thomas Valkiers zegt, zegt… bijna te veel om op te noemen. Voor hij aan de slag ging met Hightime Studio maakte de man al furore met Lee Swinnen onder de naam Double Veterans. Dit project resoneert bij zo ongeveer elke Belgische garagerockband, inclusief Equal Idiots. Het kwartet dat vandaag Crackups uitmaakt zag haar muzikale levenslicht al in 2011, toen nog onder de naam The Crackups, waarbij de band haar debuutalbum Animals on Acid op de wereld losliet. Daarna ging elk lid zijn eigen weg, maar recent kriebelde het duidelijk toch om samen, net als vroeger, wat versterkers aan gort te dreunen. “Getting the Vibes” is het meest recente decibelbommetje dat we van de band te horen kregen, en met “White Fruit” volgt misschien wel de overtreffende trap van die beenharde single.

Het nummer is een enorm smerig staaltje garagepunk dat zich tegen een rotvaart op gang trekt. Het voelt als een dragracer die tegen driehonderd per uur op een muur af stevent en er nog bakken pret aan beleeft ook. De riff waarmee Valkiers van wal steekt, is venijnig en scherp, en torent boven de opgepompte baslijn van Siebe Le Duc uit. Ergens halverwege wordt het lot van het nummer volledig in handen gelegd van de drummer, terwijl een gitaarsolo toewerkt naar een versplinterende climax. Wanneer die aanbreekt, barst het fuzzpedaal ter plekke uit zijn voegen en schreeuwt Valkiers zijn stem volledig naar de vaantjes. “White Fruits” wordt met overtuiging gebracht en dat werkt!

Greetings From Earth, het tweede album van Crackups, komt uit op 11 september bij Mayway Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CRACKUPS - "Sgt. Haze"

Terwijl The Priceduikes nog enkele dagen door Japan vliegen met Equal Idiots, is CRACKUPS terug aan het wroeten in de Kempense vlaktes….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.