Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single Crackups – “Getting The Vibes”

Goeie vettige Kempische punk, het heeft toch iets speciaals. De laatsten jaren maakten talloze bands een plonsje in het genre, maar een van de onverbiddelijke badmeesters van die plonspartij is ongetwijfeld The Crackups. Pardon, Crackups! Wiens geheugen nog een decennium terug reikt, herinnert zich het lidwoord vast nog wel, maar met een nieuwe naam en een dosis nieuwe aanstekelijke goesting staat het kempische kwartet dit jaar klaar om een verschroeiend vervolg te breien aan hun debuut Animals On Acid, uit 2011. Na dat debuut ging ieder lid eerder zijn eigen gangetje, waarbij zanger en gitarist Thomas Valkiers zich onder andere in de kijker werkte met de garagerock van Double Veterans en zijn werk in Hightime Studio, de plek waar onder andere ook het debuut van Equal Idiots werd opgenomen. Over Equal Idiots gesproken, Thibault Christiaensen vermeldt CRACKUPS als een van zijn grootste invloeden, en gaf hen misschien wel het beslissende duwtje in de rug om samen de instrumenten weer op te pakken en het kot in de fik te steken met een nieuw album: Greetings From Earth. En of ze de smaak weer te pakken hebben.

“Wet Sheets” beloofde eerder al donder en bliksem, en de band weet haar honger naar decibels wederom te capteren in dik drie minuten zweterige waanzin op “Getting The Vibes”. Dat nummer start met de duistere, strak pompende bas van Siebe Le Duc, die het einde van de speeltijd meteen inluidt. Thomas Valkiers zweept zichzelf ondertussen op over een constant aanzwellend potje onheilspellend gitaarwerk. ‘Getting the vibes…. I’m getting the vibes…’ klinkt het, alsof hij zich klaar maakt om in een allesvernietigende avatartoestand te treden. Da’s dan ook exact wat er gebeurt wanneer Valkiers in schreeuwen uitbarst, de bas alles aan gort dreunt, en de lampen van de versterker het einde van hun leven meemaken onder een lawine van fuzz. Dit is hoe het moet. Punk zonder compromissen, recht voor de raap, en nog uit de Kempen ook. We’re getting the vibes.

Op 18 september viert CRACKUPS in Het Bos de release van Greetings From Earth!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 mei 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief