Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot – “サマーナイトタウン” (Summer Night Town)

Voor wie er nog niet van overtuigd is dat Japan een extreem bruisende rockscene heeft in alle kleuren en smaken: ziehier tricot. De mathrockband die in 2010 in Kyoto het levenslicht zag, heeft ondertussen al vier albums en vijf ep’s achter de rug en begint stilaan ook aandacht te trekken in het Westen. Niet dat dat een streefdoel hoort te zijn voor elke band, want tricot is bijvoorbeeld al bijzonder populair in thuisland Japan. Eerder dit jaar brachten ze al een album uit, 真っ黒 (gewoon the Black Album genoemd), en ze wachten dus niet lang om nieuw materiaal uit te brengen.

Ook ons Japans is eerder aan de roestige kant, dus na een trip langs Google Translate weten we dat “サマーナイトタウン”  zoiets als “Summer Night Town” betekent. Roestig Japans terzijde is deze single bijzonder meeslepend. Het is niet echt mathrock en ook niet zo explosief als hun vroeger materiaal, of zelfs hun vorige single. “Summer Night Town” is eerder een stukje jangly indierock met een ruige kantje. Sterk samenspel tussen gitaar en bas, met daarbij opgewekte drums en poeslieve stemharmonieën van iedereen in de band, maken van “サマーナイトタウン” een meezinger. Moesten we kunnen verstaan wat er precies gezongen werd, tenminste. Het is moeilijk om het leven even niet door een roze bril te zien nadat de bandleden van tricot je zowat doodgeknuffeld hebben op “Summer Night Town”.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Lucky"

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.