Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tunng – “A Million Colours”

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat hun debuutplaat Mother’s Daughter and Other Songs uitkwam in 2005. Een rijkelijke carrière is er daarna niet meteen gevolgd, maar voor de echte folkliefhebber staat deze band wel hoog aangeschreven. De Britten kregen zelfs een eigen genre toegeschreven, namelijk het folktronica. Ze zijn heer en meester in de combinatie van echte, pure folk en elektronische snufjes. Soms mag het ook iets gekker: in het verleden hebben ze al bewezen dat ze ook met niet alledaagse instrumenten goede folkmuziek kunnen maken. Zo zijn onder andere zeeschelpen in de studio in Groot-Brittanië gepasseerd. Tunng lijkt goed op gang te komen. In de afgelopen twee jaar brachten ze al twee albums uit en vandaag lanceren ze hun nieuw project, dat later zal uitmonden in een volwaardig album, DEAD CLUB.

De eerste single die we te horen krijgen is “A Million Colours”. Het folkgehalte blijft op peil, maar staat net ietsje lager dan vroeger. De intro wordt verzorgd door drums en een subtiele gitaarlijn in combinatie met de samenzang van Sam Genders en Mike Lindsay. Hier blijft de folkmeter op een stand die we gewoon zijn van onze Britse vrienden, maar het kwik trekt al snel naar omlaag wanneer ze de duisternis intrekken met enkele donkerbruine synths die opspelen en later vergezeld worden door drums die het tempo bepalen. Eindigen doen ze dan weer in schoonheid, waarbij de meter terug de hoogte intrekt. Zonder twijfel een van de betere en meest alternatieve singles die ze tot nog toe afgeleverd hebben.

Het zal de derde langspeler in drie jaar tijd worden, maar met deze single slagen ze er toch weer in om ons warm te krijgen voor DEAD CLUB. DEAD CLUB zal vanaf 6 november te verkrijgen zijn.

FacebookTwitterInstagram

 

25 augustus 2020

About Author

Jonathan De Bisschop


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief