Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DREGG – “I’M DONE”

DREGG is een Australisch quintet dat een soort van metalcore brengt, maar dan met een aantal andere invloeden. In “I’M DONE” wordt een grote brok rap on speed gepompt wat maakt dat de metalcore een grote invloed krijgt van moshcore. Dat DREGG zich niet laat zeggen wat ze moeten doen en gewoon doen waar ze zin in hebben, blijkt ook weer uit de geschifte clip die de heren ons voorschotelen. Het lijkt zo zelfs wat op onze eigen Fleddy Melculy, wat een leuke knipoog naar de zware muziek betekent.

Deze knipoog levert de band wel wat sympathie op, maar denk maar niet dat het niet menens is voor DREGG. De muziek klinkt spannend, verfrissend en met momenten plomp, maar tegelijk zit er voldoende variatie en snelheid in. Het klinkt hedendaags door de goede productie, maar tegelijk hoor je ook wel dat deze heren veel naar oudere muziek hebben geluisterd. “I’M DONE” had bijvoorbeeld perfect op de soundtrack van Judgement Night (1994) kunnen staan.

DREGG brengt ons een fris en tegelijk zwaar nummer en is klaar om een speler te worden op het toneel van het hardere genre. Deze single komt uit via Epitaph, en dat ze daar geloven in deze band zegt al genoeg. Wij wachten tot er een nieuwe plaat komt, want deze single heeft ons wel gekieteld.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 augustus 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief