Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suzan & Freek & Snelle – “De Overkant”

Nederlandstalige, radiovriendelijke muziek is in Vlaanderen niet meteen voorhanden. De opties lijken zich te beperken tot Niels Destadsbader, Tourist LeMc, Slongs Dievanongs of K3. Wanneer we daarentegen naar het noorden opkijken, kunnen we luisteren naar BLØF, Eefje de Visser en sinds enkele jaren ook Suzan & Freek. In 2016 kreeg het koppel een shoutout van The Chainsmokers voor hun cover van “Don’t Let Me Down” waarna een succesvolle carrière van start ging. Hun eerste zelfgeschreven nummer “Als het avond is” uit 2018 werd zowel in België als Nederland grijsgedraaid, maar zette het duo wel op de kaart als een act waarvan je denkt: ‘ja, die kunnen wel wat.’ En dan heb je ook nog rapper Snelle.

Wat Suzan & Freek en Snelle gemeen hebben, is dat ze alle drie afkomstig zijn uit Gelderland. Zij komen uit Achterhoek, hij is opgegroeid in Gorssel. Ook woonden ze alle drie niet in het stadscentrum, maar aan ‘de overkant’. ‘Den boerenbuite’, zoals we hier zo mooi verwoorden. “De Overkant” gaat net hierover: het gevoel van heimwee naar je jeugd en simpele tijden waarin niets te doen was in een dorp van één straat met een café en een kerktoren. Toch is het nummer vrolijk en zingt Suzan mee op de aanlokkelijke gitaar van Freek. Ze zingen over deuren en fietsen die niet op slot hoeven, hun geografische kennis over straten en pleinen, en de omliggende bossen. Het is een meeslepend, aardig deuntje waar je gemakkelijk in meegaat. En dan heb je ook nog rapper Snelle.

Suzan & Freek: Facebook / InstagramTwitter

Snelle: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Werchter Parklife rondt affiche af met o.a. Black Box Revelation, Brutus en Snelle

Werchter Parklife, het alternatief van Rock Werchter, heeft een drukke zomer voor de boeg. Na wekenlang namen bekendmaken, rondt de organisatie vandaag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten vult aan met o.a. Supergrass, Equal Idiots, Dido en meer!

De affiche van Lokerse Feesten neemt steeds meer vorm aan, want ook vandaag voegt het festival weer een aantal namen toe aan…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2018: Festivaldag 2

Op dag 2 van een festival zien we gewoonlijk al wat mensen met een zwaar hoofd of een vermoeide blik. Dat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.