Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) – “Ain’t It Different”


Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken. Zijn mixtape Music x Road met features van onder meer Skepta en Dave werd al hoog aangeschreven; sindsdien won hij alleen maar aan populariteit. Zo werkte hij vorige maand samen met niemand minder dan Drake voor zijn single “Only You Freestyle”. Het is dus maar een kwestie van tijd voor hij zich naast zwaargewichten als Skepta en Stormzy zal vestigen. Met die laatste werkte hij ook samen voor zijn nieuwste single “Ain’t It Different”, waarmee hij meteen ook zijn debuutalbum Edna aankondigt. Naast Stormzy kreeg Headie One ook de hulp van AJ Tracey.

Al van in het begin herkennen we twee samples. Enerzijds “Pretty Little Ditty” van Red Hot Chili Peppers, anderzijds “Bump And Grind” van M-Dubs. Beide nummers worden samen gemixt tot een stevige trapbeat. Het trio rapt rechtuit over hoe anders het leven nu is in vergelijking met 10 jaar geleden. Nee, geen opschepperij over hun rijkdom en succes, wel een motivatie voor zij die het nu moeilijk hebben. Dat is ook te horen aan hun flow: alle drie brengen ze no-nonsense punchlines zonder al te veel onnodige extra’s.

“Ain’t It Different” is de eerste nieuwe single van Headie One’s debuutalbum Edna. De samenwerking met AJ Tracey en Stormzy doet ons watertanden naar meer. Wij zijn alvast zeker dat Headie One met Edna alweer een grote stap vooruit zal zetten.

Twitter / Instagram

36 posts

About author
Music & Fashion fan
Articles
Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.