Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) – “Ain’t It Different”


Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken. Zijn mixtape Music x Road met features van onder meer Skepta en Dave werd al hoog aangeschreven; sindsdien won hij alleen maar aan populariteit. Zo werkte hij vorige maand samen met niemand minder dan Drake voor zijn single “Only You Freestyle”. Het is dus maar een kwestie van tijd voor hij zich naast zwaargewichten als Skepta en Stormzy zal vestigen. Met die laatste werkte hij ook samen voor zijn nieuwste single “Ain’t It Different”, waarmee hij meteen ook zijn debuutalbum Edna aankondigt. Naast Stormzy kreeg Headie One ook de hulp van AJ Tracey.

Al van in het begin herkennen we twee samples. Enerzijds “Pretty Little Ditty” van Red Hot Chili Peppers, anderzijds “Bump And Grind” van M-Dubs. Beide nummers worden samen gemixt tot een stevige trapbeat. Het trio rapt rechtuit over hoe anders het leven nu is in vergelijking met 10 jaar geleden. Nee, geen opschepperij over hun rijkdom en succes, wel een motivatie voor zij die het nu moeilijk hebben. Dat is ook te horen aan hun flow: alle drie brengen ze no-nonsense punchlines zonder al te veel onnodige extra’s.

“Ain’t It Different” is de eerste nieuwe single van Headie One’s debuutalbum Edna. De samenwerking met AJ Tracey en Stormzy doet ons watertanden naar meer. Wij zijn alvast zeker dat Headie One met Edna alweer een grote stap vooruit zal zetten.

Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Keem - "No Sense"

Baby Keem wordt wel vaker gezien als het grootste opkomende talent van de hiphopscene. Dat allemaal dankzij zijn succesvolle mixtape Die For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Thug, Meek Mill & T-Shyne - "That Go!"

Young Thug en zijn Young Stoner Life Records (YSL) label zijn volop bezig met de opvolger voor Slime Language, hun eerste compilatie-album….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz - "Gravity" (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.