Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) – “Ain’t It Different”


Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken. Zijn mixtape Music x Road met features van onder meer Skepta en Dave werd al hoog aangeschreven; sindsdien won hij alleen maar aan populariteit. Zo werkte hij vorige maand samen met niemand minder dan Drake voor zijn single “Only You Freestyle”. Het is dus maar een kwestie van tijd voor hij zich naast zwaargewichten als Skepta en Stormzy zal vestigen. Met die laatste werkte hij ook samen voor zijn nieuwste single “Ain’t It Different”, waarmee hij meteen ook zijn debuutalbum Edna aankondigt. Naast Stormzy kreeg Headie One ook de hulp van AJ Tracey.

Al van in het begin herkennen we twee samples. Enerzijds “Pretty Little Ditty” van Red Hot Chili Peppers, anderzijds “Bump And Grind” van M-Dubs. Beide nummers worden samen gemixt tot een stevige trapbeat. Het trio rapt rechtuit over hoe anders het leven nu is in vergelijking met 10 jaar geleden. Nee, geen opschepperij over hun rijkdom en succes, wel een motivatie voor zij die het nu moeilijk hebben. Dat is ook te horen aan hun flow: alle drie brengen ze no-nonsense punchlines zonder al te veel onnodige extra’s.

“Ain’t It Different” is de eerste nieuwe single van Headie One’s debuutalbum Edna. De samenwerking met AJ Tracey en Stormzy doet ons watertanden naar meer. Wij zijn alvast zeker dat Headie One met Edna alweer een grote stap vooruit zal zetten.

Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview Marcus D: 'Ik ben verliefd geworden op Japan'

Wie wat thuis is in de wereld van instrumentale hiphop heeft ongetwijfeld al gehoord van Marcus D, een Amerikaanse beatmaker die naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Roadside" (feat. AJ Tracey)

Op haar lauweren rusten is niets voor Mahalia. De Engelse debuteerde in 2012 met haar ep Head Space, waarop ze nog heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.