Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) – “Ain’t It Different”


Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken. Zijn mixtape Music x Road met features van onder meer Skepta en Dave werd al hoog aangeschreven; sindsdien won hij alleen maar aan populariteit. Zo werkte hij vorige maand samen met niemand minder dan Drake voor zijn single “Only You Freestyle”. Het is dus maar een kwestie van tijd voor hij zich naast zwaargewichten als Skepta en Stormzy zal vestigen. Met die laatste werkte hij ook samen voor zijn nieuwste single “Ain’t It Different”, waarmee hij meteen ook zijn debuutalbum Edna aankondigt. Naast Stormzy kreeg Headie One ook de hulp van AJ Tracey.

Al van in het begin herkennen we twee samples. Enerzijds “Pretty Little Ditty” van Red Hot Chili Peppers, anderzijds “Bump And Grind” van M-Dubs. Beide nummers worden samen gemixt tot een stevige trapbeat. Het trio rapt rechtuit over hoe anders het leven nu is in vergelijking met 10 jaar geleden. Nee, geen opschepperij over hun rijkdom en succes, wel een motivatie voor zij die het nu moeilijk hebben. Dat is ook te horen aan hun flow: alle drie brengen ze no-nonsense punchlines zonder al te veel onnodige extra’s.

“Ain’t It Different” is de eerste nieuwe single van Headie One’s debuutalbum Edna. De samenwerking met AJ Tracey en Stormzy doet ons watertanden naar meer. Wij zijn alvast zeker dat Headie One met Edna alweer een grote stap vooruit zal zetten.

Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “my oh my”

Meme rapper bbno$ is in 2021 op volle kracht muziek aan het uitbrengen, met nieuwe singles zoals “bad to the bone” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings - "Talent van het jaar"

Het bleef al een tijdje opvallend stil rond de normaal bezige bij Freddie Konings. In 2020 bracht de rapper nog drie albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.