Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deftones – “Ohms”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Het is algemeen geweten dat nu metal niet een van de genres is die het best verouderde, en veel metalfans kijken dan ook terug met schaamte terug naar dat tijdperk als ze de naam Limp Bizkit nog maar horen. Een paar namen schieten er echter toch wel uit als onbetwiste legendes van het genre. Naast bands als Korn en Slipknot behoort Deftones daar zeker ook toe. De Californiërs zijn al een jaar of dertig bezig en maakten in die tijd klassiekers als White Pony en Around the Fur. In 2020 had Deftones duidelijk zin om hun fans op zoektocht te sturen. Op Twitter verstuurde de band een paar cryptische tweets de wereld in met wat coördinaten op. Snuggere volgers die de coördinaten volgden, konden een billboard vinden met een albumcover en een datum. Nu maakt de band ook bekend dat er wel degelijk een album zit aan te komen, voor het eerst sinds 2016. “Ohms” is daarvan de eerste single.

De furie bij Deftones is met de jaren er niet minder op geworden, al is er met leeftijd misschien wel wat meer drama gekropen in de nummers. Explosiviteit missen we echter niet op “Ohms” en die is zelfs heel welkom. Gelukkig is Deftones ook niet het slachtoffer van overproductie die we de laatste jaren toch meer en meer vinden in metal. De instrumentatie hier is ruw, maar berekend, en de emotie die frontman Chino Moreno overbrengt, geeft “Ohms” zelfs wat powerballad potentieel. Deze single is gewoon lekker heavy, en klagen doen wij niet. “Ohms” is niet per se iets dat we nog niet eerder gehoord hebben van de band, maar aangezien het al even geleden is dat we iets van Deftones hoorden, laten we het graag op ons afkomen. Deftones heeft hier een ‘if it ain’t broke, don’t fix it’-attitude. Een geslaagde formule die weet te pakken en weg te blazen, meer kan je als nostalgische metalfan soms niet vragen.

“Ohms” blijkt ook de titeltrack te zijn van het album, dat uitkomt op 25 september.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ††† (Crosses) - "Initiation" & "Protection"

Eindelijk nieuw werk van †††, de band met een van de minst praktische namen die we tot nu toe konden opmerken. Gelukkig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn - "Forgotten"

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang…
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.