Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Van Pletzen – “Decent Ou”

Het Zuid-Afrikaanse duo Van Pletzen, bestaande uit Peach van Pletzen en Matthieu ‘Nax’ Auriacombe, wist in 2018 faam te vergaren in hun thuisland met singles als “Zaberfluten” en “Die Beats Amazing”. Hun aanstekelijke beats en satirische teksten in een mix van Engels en Afrikaans—bijgenaamd ‘Mengels’—bereikten onze oren echter pas begin dit jaar, toen ze hun debuut opvolgden met Love & Legehness. Die plaat bevindt zich intussen in permanente rotatie; we kunnen maar niet genoeg krijgen van de perfecte mix van rechtdoorzee bangers en oprechte liefdesbetuigingen.

In ons interview eerder dit jaar beloofde het tweetal dat er meer nieuw werk aan zat te komen. Ter gelegenheid van 4/20 verscheen al reggaezijweg “Swaai ‘n Zaab”, en nu wordt uit het niets ook “Decent Ou” op ons losgelaten. Op Instagram werd wat verdere uitleg gegeven bij het nummer; het samplet een rant van een jongeman met sappig accent, die meedeelt dat hij er genoeg van heeft zich fatsoenlijk te gedragen. ‘In life, if you’re a decent ou, you just get fucked over.’

Het duo verwerkt deze zinnen in een dansbare beat met diepe bassen en wat strategisch geplaatst slagwerk. Het tempo ligt iets lager dan we gewend zijn, en het nummer heeft meer van deephouse dan van de hiphoparrangementen van Love & Legehness. Helaas is de stem van zanger Peach nergens te horen, wat het geheel ook wat eendimensionaler maakt. Verder zijn we echter best fan van “Decent Ou”, en zien we het zeker scoren wanneer de gemiddelde uitgaansgelegenheid weer op volle toeren kan draaien. Wij zijn alvast gereed voor meer!

Van Pletzen is op 24 november met collega Early B te zien in Melkweg in Amsterdam. Tickets bemachtig je hier.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Van Pletzen & Francois van Coke – “Kakmal”

Van Pletzen is duidelijk niet van plan om de rest van het jaar rustig uit te zitten. In maart verscheen hun tweede…
FeaturesInterviews

Interview Van Pletzen: ‘De legehness is een positieve drijfkracht’

Op 3 april kwam het sympathieke Zuid-Afrikaanse duo Van Pletzen naar buiten met hun nieuw album Love & Legehness. Van Pletzen, bestaande…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.