Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunday Rose – “Our Girls”

Sunday Rose was voor velen een relatief onbekende naam tot begin dit jaar. De Belgisch-Congolese zangeres won in januari namelijk De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waar ze ons wist te verbazen met haar eerste solonummer “Worst I Ever Had”. Nu is ze terug met “Our Girls”. Een nummer dat ze schreef op vraag van Belgische fotograaf Stefan Vanfleteren. Hij vroeg aan heel wat artiesten om een nummer te schrijven bij een van zijn foto’s. Sunday Rose hapte meteen toe. Haar inspiratie kwam bij het zien van een foto genomen op Zwarte Donderdag, de dag waarop Julie Lejeune en Melissa Russo werden begraven. De meisjes waren het slachtoffer van het welbekende ‘Monster van België’, Marc Dutroux. Het nummer is al sinds aanvang van de tentoonstelling te horen, maar Rose heeft bewust gewacht tot 13 augustus om het nummer uit te brengen; een mooi idee van haar, aangezien 13 augustus 1996 de datum is waarop Dutroux gearresteerd werd.

Het nummer zelf is erg rustig. Hoe kan het ook anders met zo’n achtergrondverhaal. De zachte instrumentatie in combinatie met de zeemzoete stem van Sunday Rose geeft je de kans om even je ogen te sluiten en echt goed te luisteren. De vingerknip zorgt dat je toch een gevoel van opbouw krijgt en als de harmonieën op de achtergrond tevoorschijn komen verlies je jezelf in het luisteren. Ook de lyrics zijn heel doordacht. Na drie minuten heb je het nummer wel wat gehoord. Hoewel eenvoud mooi kan zijn en we over een dergelijk thema geen danceplaat kunnen verwachten, mag het ook niet te eentonig worden.

Ondanks het gebrek aan wat variatie, bracht de zangeres een prachtig eerbetoon aan de jonge levens die door Dutroux en zijn handlangers beëindigd of verminkt werden. Laat ons hopen dat ze snel weer met wat nieuws op de proppen komt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2020

About Author

Anastacia Savels Potatoes gonna potate.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief