Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Legal Ghost”

Drie op een rij? De Australiërs van Tropical Fuck Storm kunnen niet stoppen met nieuwe muziek uitbrengen. Twee jaar geleden bracht de band rond Gareth Liddiard van The Drones A Laughing Death in Meatspace uit, een geflipte blend van noise rock, blues en post-punk. Een jaar later zetten ze die formule verder met Braindrops. 2020 zou een tourjaar worden voor TFS, maar het coronavirus bracht hen noodgedwongen op een ander idee. Of album nummer drie er zit aan te komen is jammer genoeg nog niet bevestigd.

“Legal Ghost” is een nummer van Liddiard dat blijkbaar al dateert van de jaren 90. Het originele nummer is te beluisteren op de Bandcamp van Bong Odyssey, Liddiards eerste experimentele band samen met Rui Pereira. Deze heropname blijft vrij trouw aan het origineel, maar is verder uitgediept met een betere productie en de achtergrondzang van Erica Dunn en Fiona Kitschin. Voor een eclectische band als Tropical Fuck Storm is “Legal Ghost” verrassend melodieus en simpel opgebouwd. De drums veranderen weinig, maar de stem van Liddiard groeit mee met de mooie harmonieën in de gitaar. Het nummer eindigt met een organisch hoogtepunt en een verrassend pakkende gitaarsolo.

Vinylliefhebbers kunnen de limited edition 7″-inch bestellen via Joyful Noise Recordings. De b-kant bevat een cover van “Heaven” van Talking Heads.

Website / Facebook / Bandcamp

Related posts
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 0): Eindelijk verlossing

Hola Primavera! Het is een begroeting die we de komende vier dagen nog vaak zullen horen. Na verschillende concertavonden eerder deze week,…
LiveRecensies

Tropical Fuck Storm @ Botanique: De sloophamer bovenhalen

De Rotonde in de Botanique was al een hele tijd geleden hopeloos uitverkocht voor de doortocht van Tropical Fuck Storm. Wie zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Ann"

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.