Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Nude Party – “Cure Is You”

Wat voor feestjes ze hadden op Appalachian State University in North Carolina weten we niet, maar wat we wel weten is dat The Nude Party daar het levenslicht zag in 2012. Hun gelijknamig debuut kwam er twee jaar geleden, geproduced door vroege mentor Oakley Munson die bekend is van de Black Lips. Twee jaar later is het sextet daar met hun follow-up Midnight Manor, die uitkomt op 2 oktober op New West Records. Met hun nieuwste single, “Cure is You”, legt de band hun hart bloot en vertelt het dat het in tijden als deze steunen op elkaar van essentieel belang is.

Op “Cure Is You” is vooral de zang van frontman Patrick Magee sterk. Met een bijna Mick Jagger-esque swagger maakt hij van het refrein haast iets ontroerend, al kan gezegd worden dat op dat vlak ook de achtergrondzang van de rest van de band een handje toesteekt. De instrumentatie is vrij simpel maar de sixtiesnostalgie spat er ronduit van af. De bluesachtige drums zorgen voor een gestaag en groovy tempo waarop de distorted gitaren hun gangetje kunnen gaan, met in de outro zelfs nog een psychedelische uitspatting erbovenop. Het zorgt allemaal voor een chille vibe die je na twee luisterbeurten al meesleurt in het catchy refrein. Voor een dodelijk gebrek aan zomerse schijven is er dus maar één remedie, luisteren naar The Nude Party.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 augustus 2020

About Author

Sam Nassiri i guess this must be the place


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief