Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Nude Party – “Ride On”

The Nude Party

Het zesledige The Nude Party is terug van weggeweest. De groep uit de Appalachen serveert al meer dan tien jaar sappige nummers die smaken naar de tijdsgeest van de jaren ’70. Het is ondertussen meer dan twee jaar na het verschijnen van het uitstekend onthaalde Midnight Manor met daarop “Cure to you”, waar The Nude Party hun sound meer dan bevestigde. Met deze nieuwe single geeft de band een eerste voorsmaakje van het nieuwe album.

“Ride On” komt binnen met een laidback rockvibe die de luisteraar direct terug brengt naar simpelere tijden. Voeg daarbij wat vocaliserende stemmen toe, en een mengeling tussen Creedence Clearwater Revival en Eagles streelt het oor. Die gemoedsrust wordt het volledige nummer voortgezet waardoor dit een echt roadtripnummer is. Met een warm rockgevoel krijgen we met “Ride On” – ook tijdens dit huidig miezerig weer – een kleine ontsnapping naar de zomer.

Tekstueel krijgen we die kalme, ongedwongen energie terug. We worden voorgesteld aan Alfredo, een rodeorijder die op elk moment een lelijke val kan maken, en de stokoude Bonito die nog steeds een simpele 9-to-5 job heeft. Beiden hebben meer dan genoeg geld opgespaard en hebben dus geen enkele reden om niet te stoppen met hun job. Waarom blijven ze doorwerken? Zanger Patton Magee keert die gedachte ook naar zichzelf toe. “Gewoon verder doen” of met andere woorden: “Ride On” is hierbij het alomvattende antwoord. Met een zonnige rocksound bevestigt The Nude Party nog maar eens en laten ze ons verlangen naar hun derde langspeler die uitkomt op 10 maart, getiteld Rides On.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ducks Ltd. - Harm’s Way (★★★½): Eentje om vandaag van te genieten

Duck Ltd. is zo’n indierockband waarvan je verbaasd bent dat ze nog niet meer potten gebroken hebben. Ze hebben dan wel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.