Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “Thrill”

Justin Flythe

Er is iets aan de muziek van Future Islands dat er voor zorgt dat het altijd eerlijk overkomt. Of de song nu iets aanstekelijker is of heel traag voortbolt, het komt altijd oprecht over. Ondertussen is de band toe aan haar zesde album en dat verschijnt op 9 oktober. Uit As Long As You Are kregen we eerder al het heerlijke “For Sure” en nu is er het iets tragere “Thrill”.

In zijn vier minuten laat “Thrill” vooral de sombere kant van de band zien. Het is frontman Samuel T. Herring die met alle aandacht gaat lopen en zijn vocals op een intense manier naar voor laat komen. Dat kan natuurlijk ook aan de quarantaineclip liggen waarin de zanger zijn woorden rechtstreeks in de camera zingt. Het nummer is een van de trage songs uit de discografie geworden en veel valt er dan ook niet over te zeggen. Een zachte synth zorgt voor de sfeer die vooral heel stil is. Met twee singles van het album reeds uit, weten we nog niet zeker welke richting de plaat zal uitgaan. Dat het weer een klassieke Future Islands plaat wordt, is al zeker.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 augustus 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief