banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands – “For Sure”

© Justin Flythe

Het is ondertussen alweer van 2017 geleden dat Future Islands een nieuw album uitbracht. Dat betekent daarentegen niet dat de Amerikanen stil hebben gezeten. Zo konden we de mannen nog een paar keer aan het werk zien, waaronder op Rock Werchter en Best Kept Secret. Daarna viel de band een beetje uit elkaar… De bandleden werkten even aan hun soloprojecten, maar enkele maanden geleden stond Future Islands weer op het podium met een pak nieuwe nummers. Het duurde een tijdje voor er iets officieel werd gemaakt, maar vandaag verandert alles. Future Islands is niet langer een drietal. Mike Lowry – die al sinds jaar en dag drumt tijdens liveshows – is nu officieel bandlid.

“For Sure” is dus het eerste nieuwe werk sinds lang van Future Islands, maar de band is zijn streken nog niet verleerd. Integendeel, het nummer gaat verder waar de Amerikanen waren gestopt; in stijgende lijn weliswaar. Een catchy elektronisch bewerkt gitaartje neemt je meteen mee op een leuke trip. Doorheen het nummer komen er steeds meer euforische elektronische elementen bij kijken en in de refreinen ontploft de bom. Zanger Samuel T. Herring scandeert de zinnen bijna, waardoor “For Sure” een echte meezinger in wording is. Hier en daar horen we op de achtergrond ook nog eens Jenn Wasner van Wye Oak, wat het nummer compleet maakt. “For Sure” doet ons af en toe denken aan The War On Drugs, maar dan met de nodige Future Islands-touch. Een straffe comeback van de mannen, die doet uitkijken naar meer!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Peach"

Een beetje onverwachts kregen we vorige zomer plots de comeback van Future Islands te horen. Met wat structurele wijzigingen – livedrummer Mike…
AlbumsRecensies

Future Islands - As Long As You Are (★★★): Als een leeuw in een kooi

Met elk nieuw album doet Future Islands opnieuw een gooi naar een plaatsje in het pantheon van bands die nooit veranderen. The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Moonlight"

In de aanloop naar hun zesde studioalbum As Long As You Are liet Future Islands een derde single “Moonlight” op de wereld los. Net…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.