Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alpha Wolf – “Bleed 4 you”

Metalcore is een genre op zichzelf geworden en heeft ondertussen al menig subgenre opgewerkt. Het is vaak metalcore met andere invloeden, maar toch blijft het een heel ruim genre. Deze Australiërs debuteerden in 2017 met Mono en de verwachtingen voor de tweede plaat (vaak de moeilijkste) zijn hooggespannen. Op die eerste plaat klonk het allemaal nog veel intenser, zwaarder en plomper. Met een andere zanger zijn deze heren toch wel aan een kleine genrewijziging begonnen.

Daar waar vroeger de noemer ‘Deathcore’ vaak viel, kunnen we deze term nu wel definitief overboord gooien. Alpha Wolf implementeert nu andere invloeden, namelijk een soort van nu-metal die met momenten goed uitpakt. De strofen zijn vaak nog stevig en hard, maar zowel de bridge als het refrein zijn heel toegankelijk geworden. Voor de fans van de eerste plaat zal dit even schrikken zijn, maar dat neemt niet weg dat deze band een degelijk nummer achterlaat.

Er wordt goed gezocht naar het schrijven van een nummer, maar het gaat ten koste van het hardere beukwerk van vroeger. Het is aan de fans om te beslissen of ze dit oké vinden. Dit is ondertussen de derde single van het album A Quiet Place To Die dat op 25 september via Greyscale Records & SharpTone Records zal uitkomen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.