AlbumsRecensies

OTTO – World Greetings (★★★½): Iedereen kind!

‘Het is misschien zoals het broodmandje voor de maaltijd, maar het brood is een gefrituurde kaaskroket mét kaasaus. Het is niet per se een maaltijd, maar iets om de klant dooreen te schudden.’ Dat zegt OTTO over zijn ep World Greetings. De ep gaat vooraf aan een langer album, uitgerekend voor eind augustus.

De kietelende beats, het hyper-slagwerk en grijnzende melodietjes schudden inderdaad menig luisteraar dooreen. Het speelse lijkt weer volledig doorgebroken in de muziekwereld. Zo leek Bladee’s op een na recentste album EXETER (2020) recht van de speelplaats te komen en bewezen 100 gecs met hun remix album 1000 gecs and The Tree of Clues dat er niets marginaals is aan dubstep, ska of screamo, zolang je de drie genres tegelijkertijd gebruikt en daar geen serieus punt van maakt. Ook de invloed van Vegyn, producer voor onder andere Frank Ocean en Aminé én de oprichter achter OTTO’s label PLZ Make It Ruins is merkbaar.

Geen marginaliteit op World Greetings, wel poppy percussie, zoals op “Canonball Style (Child Class)” of “Hiding from the Cops in My Range Rover”. Ook: deuntjes die je vaag herkent van de ijskar, die door je straat reed toen je vijf was op de opener “Greeting” en “Bathroom on the Bus”. Het hoogtepunt op het kleine, fijne plaatje is ongetwijfeld “About You Now”: OTTO’s intieme interpretatie van het nummer dat oorspronkelijk door de groep Sugababes in 2007 werd uitgebracht, maar bij jongere generaties een wilde populariteit genoot door Miranda Cosgrove’s cover in 2009. Ja, dat is die van iCarly.

Zoals onze eigen Willy Organ Samson en Gert coverde, heeft OTTO, door in te spelen op het collectieve geheugen van zijn generatie, een niche gevonden die een zeldzame soort nostalgie opwekt. We mogen allemaal weer kind zijn! World Greetings komt zo op het juiste moment: OTTO’s groetjes blijven beter plakken in het hoofd, dan zelfs het zweet onder je oksels in de hittegolf zou kunnen.

Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Eindeloos Nabij"

Er zijn weinig manieren om de mooiste dagen van het jaar nog wat meer op te smukken, maar Willy Organ doet toch…
LiveRecensies

Sophie Straat @ De Casino: Zangeres met een naam

Terwijl de rechts-populistische Geert Wilders de Tweede Kamerverkiezingen domineerde, blijft Sophie Straat zelfverzekerd op de barricades staan. In plaats van maatschappelijke problemen…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.