Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Global Charming – “Soft Fruit”

Voor goeie postpunk zijn we altijd te vinden, zeker als die van bij onze noorderburen komt. Een paar dagen geleden intussen liet Global Charming haar debuut “Soft Fruit” op de wereld los, en het viertal uit Amsterdam weet daarmee de nagel precies op de kop te raken. De band beschrijft haar muziek zelf als een verkenning van de monotoniteit van dagelijkse routines, onder het motto ‘boring is intense’.

Vinden we een spankeltje van die schijnbaar verveelde attitude terug in Global Charmings debuut? Absoluut. Het nummer trekt zich op gang als een doordeweekse dinsdagochtend, met een intro die wat weg heeft van een voorbijstormende politiewagen, terwijl de mompelende baslijn je eraan herinnert dat je wekker over vijf minuten af gaat. Een repetitieve, strakke riff mengt zich occasioneel met een drupje synths tot een hypnothiserend staaltje postpunk dat wat weg heeft van Lewsberg, maar ook doet denken aan Talking Heads. Het nummer explodeert nergens, maar vertaalt de dagelijkse sleur van het leven naadloos naar muziek. Het levert (contradictief genoeg) een enorm boeiend singletje op. We houden ze in de gaten, die Global Charming!

Op 9 oktober brengt de groep haar debuutalbum Mediocre, brutal uit.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Global Charming - Mediocre, brutal (★★★½): Omarming van de dagelijkse sleur

Postpunk kom je tegen in alle vormen en maten. Van opvliegend en agressief tot minimalistisch en monotoon. In dat laatste kamp vind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.