Features, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (3 augustus – 9 augustus)

Er verschijnen elke week heel veel nieuwe liedjes en een deel ervan krijgt singlereviews. Het andere deel blijft echter vaak onbeschreven, zeker wanneer het om onbekendere artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag hebben gezien, ook al zijn ze van de hand van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover geschreven werd in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor deze vijf nummers is er in die lijst een plaatsje voorzien.

badmonsham – Jumpin’ in the Rain

Een klein half jaar heeft badmonsham ons laten wachten op nieuwe muziek, maar de artiest uit Florida keerde deze week terug met het nummer “Jumpin’ in the Rain”. De rapper uit Florida toont zich hierop van zijn meest diverse en breekbare kant en dat slaat aan. De akoestische gitaar voelt als een warm donsdeken aan en geeft “Jumpin’ in the Rain” een ontspannen sfeer. Bovendien is badmonsham een goede songschrijver en kan hij dat op een oprechte manier brengen. Een talent om in de gaten te houden, want de Amerikaan zou wel eens snel kunnen doorbreken.

JAWNY – Sabotage

JAWNY scoorde vorig jaar een verrassende virale hit met “Honeypie” en toch is de Amerikaan voor velen nog een nobele onbekende. Jacob Sullenger heeft de afgelopen twee jaar al redelijk wat nummers uitgebracht en verzamelde ermee intussen ruim vijfenzeventig miljoen streams op Spotify. De verwachtingen voor zijn nieuwe ep For Abby (verschijnt later dit jaar) liggen dan ook hoog, maar met “Sabotage” stelt hij ons nu al gerust. Het nummer klinkt heel grungy en opgewerkt en toch is JAWNY erin geslaagd om zijn eigen sound niet uit het oog te verliezen. “Sabotage” is puur en eerlijk en toch ook zeer groots en radiovriendelijk.

scott is okay – patience

Zijn identiteit houdt scott is okay liever geheim en toch hebben we het gevoel dat we de artiest goed kennen. Dat ligt er waarschijnlijk aan dat hij zich erg blootgeeft in zijn nummers en opteert voor een vertrouwde sound. Met “patience” haalt scott is okay nog eens zijn beste beentje boven en overtuigt hij met een catchy anti-popnummer. De met autotune bewerkte stem kronkelt mooi rond de melodie van het nummer en houdt ons goed bij de les. Jammer dat “patience” maar een kleine twee en een half minuten duurt, want wij krijgen er alvast geen genoeg van.

Childe – Just Me

Childe is een twintiger vol boeide anekdotes en die laat hij graag los in zijn nummers. Nog maar fris onder contract bij Profilica Inc. (Two Door Cinema Club, You Me At Six, Circa Waves), ontwikkelde hij zich mooi verder en krijgt hij ook alle tijd om op zijn eigen tempo te groeien. De inhoud van zijn nieuwe “Just Me” sluit perfect aan bij het gevoel dat velen nu hebben, namelijk eenzaamheid en de isolatie met de buitenwereld. Als student van de mythische BRIT School in London (alumni’s zijn Adele, FKA Twigs, black midi) leerde hij ook zijn eigen sound te creëren en dat hoor je ook op zijn nieuwe “Just Me”. We zijn uiterst benieuwd naar wat dit megatalent nog meer in petto heeft!

Meadow Meadow – TwoTwo

Spring King ging twee jaar geleden ter zielen, maar de bandleden Peter Darlington en James Green besloten toch verder samen muziek te maken. Hun nieuwe muzikale avontuur kreeg de naam Meadow Meadow en binnen een kleine week lost het duo al een eerste ep. Ze maken geen strakke rockmuziek in de lijn van Spring King, maar wel experimentele electronica met wereldse invloeden. “TwoTwo” is het laatste voorsmaakje van het project en schittert omwille van zijn psychedelische gelaagdheid en geweldige percussie.

Dansende Beren

Wulflock – Killers

België boven met Wulflock deze week. De jonge Belg gooide de afgelopen maanden hoge ogen en kon op heel wat support van gevestigde waarden in het drum & bass milieu rekenen. Dat het toonaangevende label/platform CruCast hem oppikte, is dan ook zeer mooi meegenomen voor Aleksandros Dierickx. Zijn nieuwe release track “Killers” zal hem zeker en vast nog meer naambekendheid bezorgen, want het is een banger van formaat met een stevige drop om u tegen te zeggen. Killer.

9 augustus 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief