Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWNY – “strawberry chainsaw”

JAWNY heeft heel wat stappen gezet sinds hij voor het eerst op onze radar verscheen. De artiest uit Los Angeles tekende niet alleen bij Interscope Records, maar wist in die tijd ook een mixtape en een aantal ep’s uit te brengen. Zijn populairste single “Honeypie” nadert in de tussentijd de kaap van de 250 miljoen streams op Spotify en bij zijn vorige single kon hij niemand minder dan Beck strikken voor een gastbijdrage. Het wat rustiger aandoen is met andere woorden niet weggelegd voor JAWNY en zo lost hij met “strawberry chainsaw” nog eens een nieuw nummer.

Met “strawberry chainsaw” keert JAWNY naar eigen zeggen terug naar de kern van waarom hij überhaupt met muziek begon: het spelen van instrumenten. Het resultaat is een springlevend indierocknummer dat evengoed uit de pen van Julian Casablancas had kunnen vloeien. Desondanks klinkt “strawberry chainsaw” niet als een goedkope kopie van The Strokes, maar heeft het net heel wat eigenheid en karakter waar de sterktes van JAWNY in worden uitgespeeld. Strak in elkaar gestoken zonder al te veel tierlantijntjes, zo hebben we JAWNY’s muziek het liefst.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWNY - "wide eyed"

Na een tijdje weinig eigen muziek uitgebracht te hebben, is JAWNY weer helemaal terug. De Amerikaan bracht ons deze zomer het fijne…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWNY - "adios"

Er zijn artiesten die stinkend hun best doen om hun muziek op de meest diepgaande manier mogelijk te omschrijven. Ze gebruiken grote,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWNY – “Take It Back”

Uit Utah komt JAWNY vandaag met zijn heerlijke nieuwe single “Take It Back”. Het project van Jacob Lee-Nicholas kreeg een boost toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.