Muzieknieuwtjes

Soulwax maakt nieuw anthem Pro League

© CPU – Marijke Debusschere

Elke voetbalfan die ons land rijk is, kijkt vol verwachting uit naar morgennamiddag, want dan start na bijna een half jaar de Belgische voetbalcompetitie weer. Dat zal er dit seizoen helemaal anders gaan uitzien. Aan de ene kant natuurlijk omdat er geen fans meer in de stadions aanwezig zullen zijn bij het begin van het seizoen alleszins al, maar aan de andere kant ook omdat de Pro League in een nieuw jasje werd gestoken. De competitie kreeg een nieuw logo, een nieuwe slogan en een volledige nieuwe lay-out. Dat is voor menig muziekliefhebber natuurlijk allemaal niet van belang, maar rond dat nieuw anthem wilden we wel een woordje uitleg geven.

Zo mochten David en Stephen Dewaele, beter bekend als Soulwax, de handen uit de mouwen steken. De twee zijn natuurlijk supporters van KAA Gent, maar gebruikten voor het anthem samples van alle supportersgezangen van de Belgische eerste klasse. Letterlijk dichter bij de fans dus. Vanaf morgen zal je favoriete ploeg dus het veld opkomen op de tonen van opzwepende synths, drumcomputers en andere elektronica. Ook op televisie zal je de broertjes aan het werk horen in een verkorte versie. De toon voor het seizoen 2020 – 2021 is dus helemaal gezet. Wij kijken er alvast naar uit om Soulwax door de stadionspeakers te horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soulwax - "Empty Dancefloor"

Het is voor geen enkele muzikant gemakkelijk in deze tijden. Ook Soulwax heeft duidelijk last van knaldrang en zet dit gewoon om…
AlbumsRecensies

Soulwax - EMS Synthi 100 (★★★★): Ode aan de heilige graal onder de synthesizers

Wie Soulwax volgt, weet dat de band hun hand niet omdraait voor wat gekkenwerk meer of minder en zichzelf keer op keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.