Muzieknieuwtjes

Soulwax maakt nieuw anthem Pro League

© CPU – Marijke Debusschere

Elke voetbalfan die ons land rijk is, kijkt vol verwachting uit naar morgennamiddag, want dan start na bijna een half jaar de Belgische voetbalcompetitie weer. Dat zal er dit seizoen helemaal anders gaan uitzien. Aan de ene kant natuurlijk omdat er geen fans meer in de stadions aanwezig zullen zijn bij het begin van het seizoen alleszins al, maar aan de andere kant ook omdat de Pro League in een nieuw jasje werd gestoken. De competitie kreeg een nieuw logo, een nieuwe slogan en een volledige nieuwe lay-out. Dat is voor menig muziekliefhebber natuurlijk allemaal niet van belang, maar rond dat nieuw anthem wilden we wel een woordje uitleg geven.

Zo mochten David en Stephen Dewaele, beter bekend als Soulwax, de handen uit de mouwen steken. De twee zijn natuurlijk supporters van KAA Gent, maar gebruikten voor het anthem samples van alle supportersgezangen van de Belgische eerste klasse. Letterlijk dichter bij de fans dus. Vanaf morgen zal je favoriete ploeg dus het veld opkomen op de tonen van opzwepende synths, drumcomputers en andere elektronica. Ook op televisie zal je de broertjes aan het werk horen in een verkorte versie. De toon voor het seizoen 2020 – 2021 is dus helemaal gezet. Wij kijken er alvast naar uit om Soulwax door de stadionspeakers te horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
InstagramLiveRecensies

Soulwax @ Ancienne Belgique (AB): Schijnbaar Deewheelend

Een concert van Soulwax in de magische concertzaal die de Ancienne Belgique in Brussel blijft; dat is altijd een belevenis. Zeker als…
AlbumsRecensies

Movulango - The Irony (★★★★): Vonken groeien uit tot inferno

Exact een jaar geleden waren we laaiend enthousiast over de eerste ep van Movulango. Het nom de plume van Mozes Mosuse bleek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.