Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID – “Cereal”

Amerikaanse rapper (Jay) IDK laat geen kansen onbenut om stappen te zetten in zijn carrière. Na zijn commerciëel succesvolle album Is He Real? vorig jaar schakelde hij in 2020 nog een versnelling hoger met enkele singles en collab-ep IDK & Friends 2. IDK (voluit ‘Ignorantly Delivering Knowledge’) had echter geen zin om op zijn lauweren te rusten en kondigde tien dagen geleden een nieuwe single aan op twitter. Voor zijn nieuwste uitspatting rekende de in Maryland opgegroeide Londenaar op Dreamville-goudhaantje JID en opkomend talent Kenny Mason.

“Cereal” steunt op een loeiharde instrumental van DJ Scheme, die hulp kreeg van Christo en IDK zelf. Een schrapende sample, die doet denken aan JID’s “151 Rum“, geeft het nummer een dreigende toon en ritmische ondersteuning. De drie collega’s wisselen elkaar af met stevige verses die op een nog steviger tempo worden afgeleverd. Van gevestigde waarden JID en IDK zijn we dit gewend, maar ook underdog Kenny Mason laat zijn kunnen zien met een snelle verse en de nodige tongtwisters en alliteraties. JID neemt het refrein van deze track voor zijn rekening en slaagt er, mede dankzij de stemeffecten, in om de snelle hook catchy te maken. “Cereal” is een schoolvoorbeeld van IDK’s zelfuitgevonden genre Suburban Trap (Trap With Substance) en zal zeker en vast niet misstaan in je iets ruigere playlist.

Twitter / Instagram

26 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Spillage Village - Spilligion (★★★★): Gebeden zonder meneer pastoor

Terwijl in de jaren tachtig de Amerikaanse hiphop gedomineerd werd door de tweestrijd tussen East en West Coast, ontstond er in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smino feat. JID & Kenny Beats - "Baguetti"

In februari tweette de Amerikaanse rapper Smino dat er een nummer met JID zat aan te komen. Op muziek van Kenny Beats,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.