Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID – “Cereal”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID – “Cereal”

Amerikaanse rapper (Jay) IDK laat geen kansen onbenut om stappen te zetten in zijn carrière. Na zijn commerciëel succesvolle album Is He Real? vorig jaar schakelde hij in 2020 nog een versnelling hoger met enkele singles en collab-ep IDK & Friends 2. IDK (voluit ‘Ignorantly Delivering Knowledge’) had echter geen zin om op zijn lauweren te rusten en kondigde tien dagen geleden een nieuwe single aan op twitter. Voor zijn nieuwste uitspatting rekende de in Maryland opgegroeide Londenaar op Dreamville-goudhaantje JID en opkomend talent Kenny Mason.

“Cereal” steunt op een loeiharde instrumental van DJ Scheme, die hulp kreeg van Christo en IDK zelf. Een schrapende sample, die doet denken aan JID’s “151 Rum“, geeft het nummer een dreigende toon en ritmische ondersteuning. De drie collega’s wisselen elkaar af met stevige verses die op een nog steviger tempo worden afgeleverd. Van gevestigde waarden JID en IDK zijn we dit gewend, maar ook underdog Kenny Mason laat zijn kunnen zien met een snelle verse en de nodige tongtwisters en alliteraties. JID neemt het refrein van deze track voor zijn rekening en slaagt er, mede dankzij de stemeffecten, in om de snelle hook catchy te maken. “Cereal” is een schoolvoorbeeld van IDK’s zelfuitgevonden genre Suburban Trap (Trap With Substance) en zal zeker en vast niet misstaan in je iets ruigere playlist.

Twitter / Instagram

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jon Batiste - "Be Who You Are (Real Magic)" (feat. J.I.D, NewJeans & Camilo)

Dat Jon Batiste een meester is in zijn vak bewijzen niet alleen de vele streams die zijn muziek steeds verzamelt, maar ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “Mr. Police”

Jason Aaron Mills, alias IDK, is ondertussen een gevestigde waarde in de Amerikaanse rapscene. Vorig jaar zakte hij nog af om de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.