Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID – “Cereal”

Amerikaanse rapper (Jay) IDK laat geen kansen onbenut om stappen te zetten in zijn carrière. Na zijn commerciëel succesvolle album Is He Real? vorig jaar schakelde hij in 2020 nog een versnelling hoger met enkele singles en collab-ep IDK & Friends 2. IDK (voluit ‘Ignorantly Delivering Knowledge’) had echter geen zin om op zijn lauweren te rusten en kondigde tien dagen geleden een nieuwe single aan op twitter. Voor zijn nieuwste uitspatting rekende de in Maryland opgegroeide Londenaar op Dreamville-goudhaantje JID en opkomend talent Kenny Mason.

“Cereal” steunt op een loeiharde instrumental van DJ Scheme, die hulp kreeg van Christo en IDK zelf. Een schrapende sample, die doet denken aan JID’s “151 Rum“, geeft het nummer een dreigende toon en ritmische ondersteuning. De drie collega’s wisselen elkaar af met stevige verses die op een nog steviger tempo worden afgeleverd. Van gevestigde waarden JID en IDK zijn we dit gewend, maar ook underdog Kenny Mason laat zijn kunnen zien met een snelle verse en de nodige tongtwisters en alliteraties. JID neemt het refrein van deze track voor zijn rekening en slaagt er, mede dankzij de stemeffecten, in om de snelle hook catchy te maken. “Cereal” is een schoolvoorbeeld van IDK’s zelfuitgevonden genre Suburban Trap (Trap With Substance) en zal zeker en vast niet misstaan in je iets ruigere playlist.

Twitter / Instagram

7 augustus 2020

About Author

Antoon Derijcke Soms Blue, Altijd Pink.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief