Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK feat. Kenny Mason & JID – “Cereal”

Amerikaanse rapper (Jay) IDK laat geen kansen onbenut om stappen te zetten in zijn carrière. Na zijn commerciëel succesvolle album Is He Real? vorig jaar schakelde hij in 2020 nog een versnelling hoger met enkele singles en collab-ep IDK & Friends 2. IDK (voluit ‘Ignorantly Delivering Knowledge’) had echter geen zin om op zijn lauweren te rusten en kondigde tien dagen geleden een nieuwe single aan op twitter. Voor zijn nieuwste uitspatting rekende de in Maryland opgegroeide Londenaar op Dreamville-goudhaantje JID en opkomend talent Kenny Mason.

“Cereal” steunt op een loeiharde instrumental van DJ Scheme, die hulp kreeg van Christo en IDK zelf. Een schrapende sample, die doet denken aan JID’s “151 Rum“, geeft het nummer een dreigende toon en ritmische ondersteuning. De drie collega’s wisselen elkaar af met stevige verses die op een nog steviger tempo worden afgeleverd. Van gevestigde waarden JID en IDK zijn we dit gewend, maar ook underdog Kenny Mason laat zijn kunnen zien met een snelle verse en de nodige tongtwisters en alliteraties. JID neemt het refrein van deze track voor zijn rekening en slaagt er, mede dankzij de stemeffecten, in om de snelle hook catchy te maken. “Cereal” is een schoolvoorbeeld van IDK’s zelfuitgevonden genre Suburban Trap (Trap With Substance) en zal zeker en vast niet misstaan in je iets ruigere playlist.

Twitter / Instagram

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Garden Party" (feat. Big Boi & JID)

Nog geen jaar na zijn Studying Abroad-ep krijgen we weer nieuwe muziek van de hand van Masego. Al mogen zijn fans niet echt…
AlbumsRecensies

Doja Cat - Planet Her (★★★): Consistente ruimtereis

Toen Doja Cat in 2018 op het internet doorbrak, hadden we niet op een lange carrière durven hopen. Toch zijn we nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins - "Truffles"

Mick Jenkins is wat van plan in 2021. Enkele maanden geleden sloeg de in Chicago opgegroeide rapper de handen in elkaar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.