Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Forever”

© CPU – Larissa Zenner

Wie op zoek is naar vrolijke indierock, is bij de jongens van Sea Girls aan het juiste adres. Al jaren is de band aan het bouwen aan een weg naar de top en dat leverde al enkele mooie hoogtepuntjes op. Zo pronkte Sea Girls al op affiches van heel wat grote festivals en mocht het viertal opdraven in de BBC Sound of 2019-wedstrijd. Toch bleef het maar wachten op een debuutplaat. We verdronken de afgelopen jaren bijna in singles en ep’s, maar dit jaar is het eindelijk zo ver. Volgende week verschijnt met Open Up Your Head eindelijk een album, al zullen daar niet zoveel verrassingen meer in opduiken. Doordat de Britten al zoveel muziek uitbrachten, konden we een groot deel van de plaat al horen. Vandaag komt daar met “Forever” nog eens een nieuw nummer bij.

Na het ietwat commerciëlere “Do You Really Wanna Know?” grijpt Sea Girls op hun nieuwste release toch weer terug naar hun vertrouwd recept. Een catchy gitaartje zorgt voor een vrolijke vibe en de baslijn schept de indruk dat we ergens naartoe opbouwen. Dat is uiteindelijk ook zo, want na een relatief donkere intro krijgen we een stralend refrein voorgeschoteld. Henry gaat met zijn stem de hoogte in en alles klinkt al wat gestroomlijnder. Het viertal is erin geslaagd om een eerder emotioneel nummer over pijn toch een opgewekte touch te geven. “Forever” is niet meteen het meest vernieuwende nummer, maar het weet ons wel te smaken; zeker als de gitaren tegen het einde er wat meer doorkomen. Op het album zal dit nummer waarschijnlijk toch wat wegkwijnen tussen die andere grootser klinkende singles.

Open Up Your Head verschijnt op 14 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Midnight Butterflies"

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.