Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Forever”

© CPU – Larissa Zenner

Wie op zoek is naar vrolijke indierock, is bij de jongens van Sea Girls aan het juiste adres. Al jaren is de band aan het bouwen aan een weg naar de top en dat leverde al enkele mooie hoogtepuntjes op. Zo pronkte Sea Girls al op affiches van heel wat grote festivals en mocht het viertal opdraven in de BBC Sound of 2019-wedstrijd. Toch bleef het maar wachten op een debuutplaat. We verdronken de afgelopen jaren bijna in singles en ep’s, maar dit jaar is het eindelijk zo ver. Volgende week verschijnt met Open Up Your Head eindelijk een album, al zullen daar niet zoveel verrassingen meer in opduiken. Doordat de Britten al zoveel muziek uitbrachten, konden we een groot deel van de plaat al horen. Vandaag komt daar met “Forever” nog eens een nieuw nummer bij.

Na het ietwat commerciëlere “Do You Really Wanna Know?” grijpt Sea Girls op hun nieuwste release toch weer terug naar hun vertrouwd recept. Een catchy gitaartje zorgt voor een vrolijke vibe en de baslijn schept de indruk dat we ergens naartoe opbouwen. Dat is uiteindelijk ook zo, want na een relatief donkere intro krijgen we een stralend refrein voorgeschoteld. Henry gaat met zijn stem de hoogte in en alles klinkt al wat gestroomlijnder. Het viertal is erin geslaagd om een eerder emotioneel nummer over pijn toch een opgewekte touch te geven. “Forever” is niet meteen het meest vernieuwende nummer, maar het weet ons wel te smaken; zeker als de gitaren tegen het einde er wat meer doorkomen. Op het album zal dit nummer waarschijnlijk toch wat wegkwijnen tussen die andere grootser klinkende singles.

Open Up Your Head verschijnt op 14 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "Bones"

Een paar maanden geleden kondigde Sophie Allison oftewel Soccer Mommy haar nieuwe plaat Sometimes, Forever aan. Waar ze op de eerste single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All The Young - "Forever"

Het heeft ongeveer tien jaar geduurd, maar All The Young is helemaal terug van weggeweest. Na debuutplaat Welcome Home uit 2012 treedt de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.