Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna – “Be an Astronaut”

Als er één opkomende Britse artiest is die we dit jaar in de gaten moeten houden, dan is dat Declan McKenna. Op zeventienjarige leeftijd gooide hij al grote ogen en kreeg hij al de bijnaam van ‘jonge David Bowie’. Dat is niet niks voor zo’n jonge kerel, maar zijn debuutplaat stelde helemaal niet teleur. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat als je zoveel druk op je schouders krijgt, je daaronder kan lijden. Declan pakte het slim aan en verdween daarom even van de voorgrond. Nu, drie jaar later, pakt de jongeman de draad terug op. Zijn tweede plaat Zeros werd om de gekende redenen misschien wel even uitgesteld, maar we zijn daarom niet minder enthousiast. Integendeel, want voorproefjes als “Beautiful Faces“, “Daniel, You’re Still a Child” en vooral “The Key to Life on Earth” deden ons watertanden naar de release. Die komt er nu binnen enkele weken, maar de Brit verzacht het wachten vandaag nog wat met “Be an Astronaut”.

Voor wie de kans al kreeg om Declan McKenna aan het werk te zien, klinkt zijn nieuwste exemplaar misschien wel bekend in de oren. Dat komt omdat het nummer al jaren een vaste waarde is in zijn sets. Nu krijgt het eindelijk de release die het verdient, want het is er wederom eentje om duimen en vingers bij af te likken. Geen grootse producties dit keer, maar gewoon een rustig nummertje waarop we Declan horen zingen begeleid door een piano. Of dat lijkt alleen maar zo… Na verloop van tijd komen er wat drums, een baslijn en strijkers bij, die voor een melancholischer effect zorgen. De emotie in McKenna’s stem is bijna voelbaar en wanneer alle instrumenten harder doorbreken zijn we helemaal verkocht. Met een mooie boodschap als ‘je kan alles worden wat je maar wil’, heeft de Brit de zoveelste hoofdvogel afgeschoten. Op die manier lijkt een plekje in de eindejaarslijstjes nu al bijna een zekerheid voor Zeros. 

Declan McKenna’s tweede album Zeros werd alweer uitgesteld naar 4 september. Op 27 april 2021 stelt hij die plaat voor in Trix.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1011 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna - "My House"

De laatste jaren was het een helse opgave om Declan McKenna weg te denken uit de alternatieve scene. Zo weet de Britse…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Declan McKenna - Zeros (★★★★): Middelvinger aan de maatschappij

Voor sportfanaten mag Sepp Blatter dan wel een boeman zijn, muziekfans mogen de voormalige FIFA-voorzitter stiekem dankbaar zijn. Hij zorgde er namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.