Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna – “Daniel, You’re Still a Child”

De ster van Declan McKenna is dit jaar aan topsnelheid aan het rijzen. De singer-songwriter kreeg ons in 2017 meteen mee met zijn debuut What Do You Think About the Car?, een collectie verslavende, levendige nummers waar we nog steeds met enige regelmaat naar terugkeren. Pas vorig jaar maakte de Engelsman zijn langverwachte terugkeer met de even geweldige losse single “British Bombs”. Het was nog wat langer geduld uitoefenen voor zijn tweede langspeler, maar in augustus komt die er eindelijk aan. “Daniel, You’re Still a Child” neemt de taak op zich om ons verder warm te maken voor Zeros.

“Daniel, You’re Still a Child” ligt in dezelfde lijn als eerdere singles “Beautiful Faces” en “The Key to Life on Earth”, en vindt een perfect evenwicht tussen bombastische poprock en boeiende poëtische sensibiliteiten. Deze keer gaat het allemaal iets meer de funky kant op, versterkt door een hoekige baslijn waarop stilzitten een moeilijke opdracht blijkt. De toetsen neemt Declan voor de gelegenheid zelf voor zijn rekening, gezien een van zijn sessiemuzikanten de opnames miste. Het klinkt allemaal erg groots, al is er nog ruimte voor enkele kwinkslagen: na het vermelden van het favoriete drankje van het titelpersonage horen we iemand een blikje openen. De aanstekelijke outro rondt het geheel smaakvol af.

Declan McKenna hoefde ons niet meer te overtuigen van zijn talent, maar anders had hij dat met “Daniel, You’re Still a Child” zeker gedaan. Zeros verschijnt op 21 augustus.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 juli 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief