Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cabbage – “Get Outta My Brain”

Cabbage is een schoolvoorbeeldje van een Britse alternatieve band. De leden ervan speelden voordien allemaal in groepen nabij Manchester en bundelden in 2015 de krachten om het nu eens echt te maken. Twee jaar na hun debutalbum durven wij ons af te vragen of dat wel zal lukken; het lijkt ons immers dat ze hun puzzelstukje in de Britse punkscene nog niet gevonden hebben. “Get Outta My Brain” is de eerste single van het pas aangekondigde Amanita Pantherina, dat op 25 september uitkomt. Het eerder dit jaar uitgebrachte “You’ve Made an Art Form (From Falling to Pieces)” staat ook op deze langspeler, en ligt iets meer in de lijn van hun vorig werk. Deze single neemt echter een diepe duik in de brede oceaan van de rockmuziek. We horen steeds meer invloeden van psychedelica, met fuzz- en flangereffecten op de gitaar. Elders gaat de leadgitaar blues of country opzoeken. Je zou zo geloven dat dit nummer uit de prullenmand van King Gizzard & the Lizard Wizard is genomen, want het klinkt zelfs onafgewerkt.

Het geheel lijkt steeds minder op postpunk en meer en meer op een een gek experiment zoals bijvoorbeeld Black Grape uit de 90s, een mengelmoes van zoveel mogelijk genres door elkaar. Deze vergelijking gaat ook op voor de zangstijl. Het afwisselend snateren van de zangers doet ons zelfs aan Beasty Boys denken. Volgens co-vocalist Lee Broadbent heeft de titel twee betekenissen: weglopen van het leven en intoxicatie als gevolg van dat escapisme. Zodoende schetst deze track een impressie van het leven in Manchester. Laat ons hopen dat er uit die inspiratie nog iets meer voortkomt dan deze gekke curiositeit.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 augustus 2020

About Author

Renaat Senechal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief