Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nessa Barrett – “Pain”

Het gebeurt wel vaker dat beroemde tieneridolen hun intrede maken in de muziekwereld. Vroeger waren Disney Channel en Nickelodeon het toegangspoortje – denk maar aan Selena Gomez en Ariana Grande – tegenwoordig is het TikTok. Lil Nas X is ongetwijfeld de beroemdste TikToker die met “Old Town Road” de muziekindustrie maandenlang domineerde, maar hij is intussen lang niet meer de enige. Ambjaay werd een beroemdheid nadat zijn single “Uno” vorig jaar de #UnoDanceChallenge ontketende en Regard behoort momenteel tot de top dj’s van de wereld omdat zijn remix van Jay Seans “Ride It” (uit 2007, nota bene) viraal ging. Met de zeventienjarige Nessa Barrett is de wereld weer een TikTokster rijker die zich met haar debuutsingle “Pain” ook in de muziekwereld waagt.

Met meer dan negen miljoen volgers op TikTok is het logisch dat je debuut niet onopgemerkt voorbijgaat. Nessa heeft dan ook nog eens het geluk dat haar nummer samen met Billie Eilish’ nieuwste single op Spotify’s New Music Friday gepresenteerd werd, waardoor “Pain” intussen al de 360 duizend streams voorbij is. Dit toont maar weer eens aan waar het internet allemaal toe in staat is, ook al is Tessa’s muzikale talent vrij pover. “Pain” is een mooie ballade geworden waarop de piano van Doug Wayne hevig onderbouwd wordt door strijkers op een productie van Leo Mellace en Nate Cyphert. De gevoelige stem van Nessa zingt ook haarfijn en het geheel klinkt gemakkelijk in de oren, maar de tekst lijkt ook té gemakkelijk geschreven. ‘You left me in the morning / Softly without warning’ en ‘I’m in pain / You’re to blame’ getuigen niet enkel van een lui rijmschema, maar zijn ook niet origineel en voorgekauwd. We vinden niet dat Nessa Barrett meteen haar muzikale carrière de rug moet toekeren. Er is gewoon nog wat werk aan de winkel om ook het onderste uit de kan te halen.

TikTok / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

146 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "PAIN"

Er wordt King Princess al lang een wondermooie toekomst voorspeld. De Amerikaanse scoorde de afgelopen jaren dan ook enkele bescheiden hits met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LINDEMANN - "Steh Auf!"

Mochten de Duitse Tanzmetall-pioniers van Rammstein met het Zweedse industrial metal project PAIN een baby maken, dan zouden we dat schepsel gerust…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs - "Pain"

Dat album van The War On Drugs komt langzaam maar zeker dichterbij. Met reeds drie singles op de teller, konden we al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.